• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vele uren in de studieboeken zitten en het op non-actief zetten van sociale contacten, wordt nu beloond. 468 UNA-studenten kregen dinsdagavond een waarderings- of motivatiebeurs van minister Omayra Leeflang (Onderwijs).

In het kader van het beleid van minister Leeflang, om ‘braindrain’ te bestrijden, heeft ze een overeenstemming bereikt met de Nederlandse minister van Onderwijs, Ronald Plasterk. De overeenkomst houdt in dat jongeren gestimuleerd worden om te kiezen voor een studie aan de UNA en om deze zo snel en goed mogelijk af te ronden.

Waarderingsbeurs
“Studenten die in het schooljaar 2008/2009 ervoor kozen om zich voor het eerst in te schrijven als voltijd student voor een studie aan de UNA, kregen dinsdag een waarderingsbonus ter waarde van twaalfhonderd gulden. Zij kunnen van dit geld bijvoorbeeld een laptop aanschaffen”, laat minister Leeflang weten. In totaal hebben er 287 leerlingen een waarderingsbeurs ontvangen.

Motivatiebeurs
Studenten die het afgelopen studiejaar minimaal zestig studiepunten van hun geldende studieprogramma hebben gehaald, ontvangen een waarderingsbonus van drieduizend gulden. Omayra Leeflang vindt dit geweldig. “Dit geeft het studeren een hele andere dimensie voor de leerlingen. Zij worden gestimuleerd om sneller af te studeren. Ook is de kans veel groter dat studenten hier blijven in plaats van dat ze naar Nederland gaan om verder te studeren.” 181 leerlingen kregen een motivatiebeurs.

www.versgeperst.com