• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het effectief halt roepen van geweld tegen vrouwen kan alleen gerealiseerd worden wanneer jongens op jonge leeftijd een ‘gebalanceerd model over mannelijkheid’ krijgen. Dat zei Irwin LaRocque, secretaris-generaal van Caricom, gisteren in het kader van de Internationale Vrouwendag.

Dat meldt De Ware Tijd. “Het culturele stereotype van een agressieve man wordt vroeg ingeprent bij Caribische jongens.” LaRocque wijst op een onderzoek van de University of the West Indies. Uit die studie blijkt dat tussen de 30 en 50 procent van de levensberovingen in de meeste Caribische landen het gevolg zijn van huiselijk geweld. Het onderzoek onder meer dan duizend jongens en meisjes in zes land, geeft aan dat zowel jongens als meisjes geloven dat agressie een normaal aspect is van mannelijkheid.

Generaties
De impact van geweld tegen vrouwen kan zich over verschillende generaties spreiden, zegt LaRocque, aangezien kinderen die getuige of slachtoffer waren van deze vorm van geweld op latere leeftijd opnieuw slachtoffers kunnen worden of plegers van huiselijk geweld. “Geweld tegen vrouwen vernietigt levens, gezinnen, gemeenschappen, kost miljarden aan medische kosten en houdt ontwikkeling tegen”, stelt de Caricom-topman.

9 reacties op “‘Caribische jongens missen model mannelijkheid’”

 1. Volgens mij is het genetisch bepaald, mogeliijk komt het door al die ‘junkfood’ die ze hier eten, wie weet wat daar allemaal in zit!

 2. Het kan allemaal wel waar zijn maar vrouwen mogen ook wel wat assertiever worden.
  Veel vrouwen zijn zo timide als wat en laten zich alles welgevallen omdat ze afhankelijk zijn van zo’n gozer.
  Een goede opleiding zou een oplossing kunnen bieden.
  Verder kan ik alle dames aanraden om op zelfverdediging te gaan of een vechtsport te gaan leren om zo die mannetjes meteen een kopje kleiner te maken.

 3. De titel zou ook kunnen zijn: “Caribische jongens missen wel meer dan alleen model mannelijkheid”.

 4. Irwin L zou er verstandig aan doen de kinderbescherming op Curaçao een opdracht te geven om over 8 maanden bij de Apotheeken te gaan controleren zodat ze al die kinderen de in verwachting zijn kunnen opvangen en te gaan begeleiden,ik zou zo zeggen je hebt ze uit de eerste hand!

 5. Tja, als de exministerpesident een school dropout is met flink strafblad en een reeks buitenechtelijke affaires, dan geef je als overheid al een volslagen verkeerd voorbeeld.

 6. En juist de vrouwen vallen op deze aggresieve mannen

 7. Ja en dan is er een keer iemand waar ze tegenop kijken, slaat die aan het drugs smokkelen !

 8. Mooi verhaal, maar concreet HOE moet de zaak dan nu aangepakt worden? Want de vader is pleite. En met een mooi verhaal wordt niets opgelost.
  Trouwens bij Marokkanen is de vader er wel, maar toch hetzelfde machogedrag / agressie …… Rarara. Stuk toch genetisch?

 9. Het bizarre is ook dat, aangezien in de meeste gevallen de opvoeding door vrouwen wordt gedaan, het de vrouwen zelf zijn die die jongens zo grootbrengen.