• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Roland Duncan, minister van Justitie van Sint Maarten, had in januari een vuurwapen bij zich tijdens een gesprek met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit bevestigen inlichtingenbronnen tegenover De Telegraaf.
Plasterk bezocht eind januari tijdens een kennismakingsreis Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De justitieminister Duncan is permanent gewapend, zo ontdekte ook Plasterks voorgangster Spies op werkbezoek op Sint Maarten.

Patrik Illidge
Deze week werd ook bekend dat de veiligheidsdiensten ook onderzoek doen naar Statenlid Patrick Illidge, een goede vriend van Duncan. Er gaat een filmpje de ronde waarop geheime transacties zijn te zien tussen Illidge en een bordeelhouder. Het zou gaan om betalingen voor een vergunning voor een bordeel. SP-Kamerlid Ronald van Raak noemde het eiland en ‘boevennest’. Hij heeft Illidge deze week ter verantwoording geroepen. Die was in Den Haag voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg. Illidge zou echter nergens over hebben willen praten en Van Raak moest zich ‘vooral nergens mee bemoeien’, liet Van Raak weten.

4 reacties op “Duncan gewapend tijdens gesprek met Plasterk”

 1. Hij is wel erg bang voor Plasterk.

 2. nee hoor ,St. Maarten is geen maffia eiland…
  de politici zijn daar het grootste tuig!!!
  op curacao lijkt het nu wat beter te gaan, maar Schotte/Cooper zitten nog steeds in het parlement.
  dus de dreiging is nog niet voorbij…
  het volk laat zich iedere keer weer ophitsen door deze maffia baasjes.
  Het zal niet makkelijk worden om van dit tuig uit de politiek verlost te worden.

 3. In Nederland zorgt de kiezer er wel voor dat criminelen als Illidge, Duncan maar ook Schotte en Jamaloodin geen kans krijgen.

  Helaas is de kiezer van Sint Maarten en Curacao veel minder intelligent, mede door een gebrek aan opleiding, waardoor ze stemmen op de eerste de beste fantast, niet gehinderd door enige intelligentie of opleiding, die hen een worst voorhoudt.

  En dan krijg je inderdaad een regering vol zakkenvullende veelwijvende oplichters en fraudeurs.

 4. Het zou een goed ding zijn indien minister Duncan aan elle burgers dezelfde rechten zou geven met betrekking tot wapenbezit.