• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De man D.R. (26) uit Sint Maarten, de vrouw F.O.R.V. (31) uit Colombia en de man O.J.V.M. (31) uit Venezuela zijn vandaag door het gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Zij werden op 28 november aangehouden in verband met skimming, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Twee van de verdachten waren op het moment van de arrestatie bij een pinautomaat van Giro Bank geld aan het opnemen. V.M. kon korte tijd later dankzij een verklaring van de twee in een casino in de kraag kon worden gegrepen. Alledrie hadden vervalste kaarten bij zich. V.M. bleek ook een groot geldbedrag in zijn zak te hebben.

Aangifte
Het gerecht achtte bewezen dat de drie zich schuldig hebben gemaakt aan skimming. Giro Bank heeft tegen de drie personen aangifte gedaan. De bank zou voor 11.900 gulden zijn gedupeerd. Op het moment van de aanhouding had V.M het bedrag van 5.800 gulden in zijn bezit. Deze is door het Gerecht, alsmede een “card-reader” van D.R. verbeurd verklaard.

Zwanger
Het feit dat de Colombiaanse vrouw zes maanden zwanger is, was voor het gerecht geen reden voor strafvermindering. Toen zij zich schuldig maakte aan onder andere oplichting van de bank was zij al zwanger. Zij wist dat zij bezig was een strafbaar feit te plegen, aldus het gerecht. De officier van Justitie van het OM noemde het een ernstig feit waar het trio van werd verdacht. “Door uw handelingen worden mensen bang om van hun bankkaarten gebruik te maken.”

Plaag
Het Gerecht noemt skimming van bankrekeningen een plaag. “Klanten moeten kunnen vertrouwen op het bankverkeer. U komt op Curaçao als gast en dient zich ook als zodanig te gedragen”, zo verklaarde de rechter in haar vonnis.

Straf
D.R. en F.O.R.V. werden veroordeeld tot 30 maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Beide bekende hun daad en werkten met het onderzoek mee. O.J.V.M. kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden onvoorwaardelijk. Uit het bewijs bleek namelijk dat hij een coördinerende rol in het geheel heeft gehad.

3 reacties op “Trio veroordeeld voor skimming”

 1. Wordt het niet tijd dat de centrale bank de richtlijnen over cashnet updaten naar de realiteit van deze eeuw?

  – Alle Curacaosche kaarten voorzien van chip. Magneet strip optioneel (tijdelijk) in werking laten zetten b.v via inet bankieren.
  – Alle internet banking inlog en transacties voorzien van electronische calculators. (Dus geen te copieren kaartje met tan codes. En geen “god”-access met maar 1 challenge. (Username+wachtwoord+tancode).

  Het is te bizar voor woorden dat alle banken schurkerige kosten in rekening brengen naar hun klanten… 4 naf pm voor onder 1000 hebben op je rekening, Dikke bedragen per maand voor internet bankieren, wat eigenlijk een besparing is voor banken. Maar deze zelfde instanties die wij dik betalen om op onze centjes te letten, investeren ZIP in de veiligheid van onze centjes. De verliezen vallen nog in het niet bij hun gigantishe winsten, ook al betekend het veel ongemak voor de individuele slachtoffers.
  Wacht maar, dit brakke securitie beleid van de entrale bank, zal binnen 10 jaar leiden dat er in een keer een mega kraak zal worden gedaan waar miljoenen uit land uit vloeien.
  En raad dan maar wie er voor de upgrades van de security moet opdraaien….

 2. Ga eens swipen bij Samsom Boekplus in Salina. Er hangt een camera boven het swipe-apparaat. Iedere wachtende achter je kan op het scherm aan de wand je pincode meelezen.

 3. Wat te denken dat op vrijwel elke betaalapparaat in winkels, etc. GEEN PRAVICYKAPJE zit en iedereen zo UW pincode kan lezen als u betaalt? Wat te denken dat meldingen van het ontbreken van dit kapje bij MCB zo de prullenbak in worden gegooid? Criminelen de pincode hebt je kunnen zien bij een betaling, nu nog even op een later moment het pasje stelen en je bent binnen voor een tijdje. En de onschuldige burger is zonder pardon gewoon de klos.
  SLIM BEZIG ……… !