• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politiek op Sint Maarten is een boevennest. Dat stelt SP-Kamerlid Ronald van Raak vandaag in een column op de website van zijn partij naar aanleiding van berichten van omkoping van politici op het eiland.

 
Van Raak zegt dat hij zich al een aantal jaar heeft verdiept in Sint Maarten en de nauwe verwevenheid tussen de criminele onderwereld en politieke bovenwereld. “Als het gaat om de politiek op Sint Maarten kan ik niet anders zeggen dan dat het een boevennest is”, schrijft hij. “Dat weet ik, maar dat weet ook onze minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).” Ronald Plasterk (BZK) zal daarom ook moeten erkennen dat Sint Maarten ‘politiek een boevennest is’. En dat moet gevolgen hebben voor de verhoudingen binnen het koninkrijk. “We kunnen niet accepteren dat politici op Sint Maarten de bevolking verwaarlozen, maar zichzelf verrijken.”

Uitspraak
De SP’er doet zijn uitspraak naar aanleiding van de politicus Patrick Illidge die in opdracht van de minister van justitie Roland Duncan geld zou hebben opgehaald in ruil voor vergunningen voor het bordeel Bada Bin, waar illegale prostituees te werk worden gesteld. Op de website van de krant The Daily Herald zijn beelden van de transactie te zien. Volgens Van Raak lijkt het op Sint Maarten ‘de gewoonste zaak van de wereld’ om als politicus een bordeel binnen te lopen, een vergunning te regelen voor illegale prostituees, het geld in je korte broek te stoppen om vervolgens een biertje te drinken met de bordeelhouder.

Op het matje
Hij heeft Illidge deze week ter verantwoording geroepen. Die was in Den Haag voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg. Illidge zou echter nergens over hebben willen praten en Van Raak moest zich ‘vooral nergens mee bemoeien’, schrijft hij. Van Raak wond zich eerder deze week al samen met de VVD op over de hoge salarissen van de politici op Sint Maarten. De negenduizend euro die de volksvertegenwoordigers daar maandelijks krijgen voor enkele dagen werk noemde hij ‘belachelijke zakkenvullerij’. Het bedrag moet omlaag, aldus beide partijen. Van Raak treedt met zijn uitspraken in de voetsporen van ex-PVV’er Hero Brinkman die in 2008 voor opzien baarde toen hij de Antillen een ‘corrupt boevennest’ noemde en voorstelde om de eilanden te koop aan te bieden op onlinewinkel Marktplaats.

© Novum

9 reacties op “Van Raak noemt politiek Sint Maarten boevennest”

 1. @ Patrick, op 08-03-2013 om 09:35

  goed voorbeeld doet volgen….. net uitleg gehad van de nieuwe wetten betreffende svb, aov enz die per 1 maart op dushi korsou zijn ingegaan. dat noem ik nog eens legaal stelen van de bevolking. helaas begrijpt de bevolking het nog niet, maar over 2 jaar als zij de gevolgen de ellende beginnen gaan voelen zullen ze begrijpen dat ze vern..kt zijn.

  ikke veroordeelde de actie van de ambtenaren maar nu heb ik enigzins begrip voor deze acties.

  Eigenlijk zou iedereen de straat op moeten want het gaat idereen raken hoe je het ook wend of keert.

  Ik voorspel bij deze het tegenover gestelde van de doelstelling van de huidige regering. nog meer mensen onder de boom terwijl de regering meer arbeidsplaatsen wilde creeeren. de armen zouden worden ontzien maar door hun onwetendheid zullen ze erop achteruit gaan en hard erop achteruitgaan.

 2. Wanneer de politiek en de politieke leiders in de regio in beschouwing genomen worden, kan helaas niet anders geconcludeerd worden dan dat er bij de bevolking een sterke voorkeur is voor criminele en corrupte leiders. De lijst met (gekozen) criminele en corrupte politici in onze regio is te lang en wordt elke dag langer. Of moeten we concluderen dat corruptie en allerhande criminaliteit de norm geworden is in onze regio?

 3. eigenlijk schaamteloos die reactie van Patrick Lidge…..
  ik ben benieuwd naar de gevolgen voor deze man, maar op dit maffia eiland durft waarschijnlijk niemand actie te ondernemen…
  net als op curacao, waar de boeven van het vorige kabinet, nog steeds vrij rond lopen samen met hun geldschieters.

 4. Non grata, een encyclopedie ?

 5. Nederland is een land wat goed naar zich eigen moet kijken deze steelt van haar eigen bevolking met al die regeltjes en wetjes belasting hier en daar en het kwartje van Kok die we nooit meer hebben terug gezien wat ons wel is belooft.

 6. Nou ja… we wisten allemaal allang dat St maarten een corrupte zooi was, dat is het altijd geweest. Maar deze opnames zijn wel heel erg confronterend. Heel nonchalant allemaal. ik zou heel graag een keer zo’n video willen zien van Schotte of Cooper en dat die lekker lang de bak in gaan .

 7. Zoiets hadden we hier toen ook met de FOL, MAN en Komproe..

 8. dit zijn echt heel smerige praktijken!!!
  maffia regeert St. Maarten al jaren.
  dit lijkt me wel voldoende bewijslast voor het OM om deze mannen te arresteren en veroordelen.
  Maar is justitie misschien ook corrupt op St. Maarten? net als hier op curacao…

 9. Ben heel benieuwd of hij toevallig ook Curaçao onder de loep heeft genomen. Maar daar is hij misschien wel een boek in twee delen over aan het schrijven …………