CURAÇAO – Tienduizenden mensen hebben vandaag in de rij gestaan om afscheid te nemen van de Venezolaanse president Hugo Chávez. De rij met mensen was op zeker moment meer dan een kilometer lang. Iedereen probeerde een glimp op te vangen van het lichaam van Chávez.

Bij de kist konden de meesten hun tranen niet bedwingen en sloegen ze een kruis. Rouwenden werden gefouilleerd voordat ze de militaire academie waar Chávez ligt opgebaard mochten betreden. Daarna moesten ze door een metaaldetector en kregen ze opdracht de batterijen uit hun mobiele telefoon halen.

Afscheid
Niet alleen Venezolaanse burgers willen afscheid nemen van Chávez. Diverse Latijns-Amerikaanse leiders zijn naar Venezuela vertrokken om de begrafenis van Chávez, die vrijdag plaatsheeft, bij te wonen. In totaal hebben volgens de Venezolaanse minister van buitenlandse zaken Elias Jaua 54 landen een afvaardiging naar Venezuela gestuurd.

Plek
Waar Chávez wordt begraven is nog steeds onduidelijk. Voorzitter van het parlement Diosdado Cabello zei gisteravond via Twitter dat Chávez wordt bijgezet in het Nationaal Pantheon, waar ook onafhankelijkheidsstrijder Simon Bolivar begraven ligt. Rafael Riera, secretaris-generaal van een oppositiepartij voor de deelstaat Barinas, waar Chávez is geboren, zei echter dat de nabestaanden hebben gevraagd om Chávez een laatste rustplaats in zijn geboortegrond te geven, naast zijn grootmoeder.

© Novum

1 reactie op “Venezolanen in tranen om Chávez”

  1. Laatste bevel van Chavez: “Neem een ieder gevangen die niet hartstochtelijk huilt bij mijn dood!”