• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 56-jarige man is vandaag in hoger beroep vrijgesproken van mishandeling van een vrouw. De man werd eerder door het Gerecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, met aftrek van voorarrest en een proeftijd van drie jaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte was ook veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, die zou worden vervangen in 60 dagen hechtenis bij het niet naar behoren uitvoeren van de straf. De man zou op 18 augustus 2011 opzettelijk en gewelddadig een vrouw hebben mishandeld door meerdere keren met een gebalde vuist op haar linkeroog te slaan.

Niet bewezen
Het hof vindt dat er onvoldoende bewijs is voor opzet van de verdachte. Evenmin acht het hof opzet in voorwaardelijke vorm bewezen, in die zin dat de verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat het slachtoffer door zijn handelen letsel of pijn zou oplopen of ondervinden. Het hof heeft besloten de verklaring van de verdachte aan te nemen, namelijk dat de beweging van zijn arm een reflex was op de vuistslag van het slachtoffer. Het Hof oordeelt daarom dat er sprake was van een impulsieve reactie zonder dat kan worden aangenomen dat bij de verdachte een moment van reflectie bestond over waar zijn hand terecht zou komen en met welke gevolgen.

Vrijspraak
Het Hof heeft vandaag het eerdere vonnis vernietigd en de verdachte vrijgesproken.

1 reactie op “Vrijspraak in hoger beroep voor mishandeling”

  1. GEWELDig eiland!