• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ornella, hoofd van de presidentiële garde, zei tegen persbureau AP : “Hij kon niet meer praten, maar hij zei het met zijn lippen: ‘Ik wil niet sterven. Laat mij niet sterven’, want hij hield van zijn land, hij offerde zich op voor zijn land.”
Ornella zei dat hij de laatste twee jaar, waaronder de laatste momenten, met Chávez heeft doorgebracht. Ornella sprak buiten de militaire academie waar Chávez’ lichaam ligt met AP. Hij zei dat de kanker in een vergevorderd stadium was toen Chávez overleed, maar wilde geen details geven. Ornella antwoordde niet op de vraag of de kanker was uitgezaaid naar de longen.

‘Hij leed erg’
De generaal zei niet precies te weten aan wat voor soort kanker Chávez leed, maar ‘hij leed erg’. Volgens hem wist Chávez toen hij het volk op 8 december, drie dagen voor zijn laatste operatie, toesprak dat er ‘heel weinig hoop was dat hij die operatie zou overleven’.

Vijand
Ornella herhaalde de zorgen van vicepresident Nicolas Maduro dat er iets verdachts is aan de kanker van Chávez. “Ik denk dat ze over vijftig jaar het document vrijgeven en dat dan blijkt dat de vijand er de hand in heeft gehad.” De generaal zei niet wie die vijand zou kunnen zijn, maar Maduro suggereerde dinsdag dat de Verenigde Staten erbij betrokken zouden zijn. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken noemde die aantijgingen absurd.

© Novum

www.versgeperst.com