• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse is diep geschokt door het heengaan van zijn vriend en ‘Strijder van het Venezolaanse Volk’, president Hugo Chávez. Dat staat in een verklaring die is uitgegeven door het Kabinet van de President, zo meldt De Ware Tijd.

 
“We verliezen in hem een grote vriend en Strijder tegen alles wat onrechtvaardig is, vooral in de strijd tegen onderdrukking en armoede”, zijn woorden van Bouterse. Mede namens zijn echtgenote, Ingrid Bouterse-Waldring, de regering en de bevolking van Suriname biedt het staatshoofd aan de familie van Chávez, de regering van Venezuela en het Venezolaanse volk zijn welgemeende condoleances aan.

Nalatenschap
“Zijn geloof in integratie van ons continent Zuid-Amerika zal zijn grootste nalatenschap zijn, met name het verwezenlijken van de droom van Simon Bolivar. Deze droom is nu een werkelijkheid aan het worden en hiervoor zullen we hem altijd dankbaar zijn en gedenken met eerbied en liefde”, aldus Bouterse in de verklaring. Eerder kwam ook al een reactie van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. “Suriname verliest met het heengaan van Chávez “een dierbare vriend”, zegt de bewindsman.

7 reacties op “President Bouterse: ‘Chávez strijder tegen onrecht’”

 1. En dan staan er nog forse leningen open bij o.a. China en Rusland, zodat zijn opvolger niet kan realiseren wat nog meer voor het volk gedaan moet worden. De lage prijs aan de pomp kan nooit gehandhaafd blijven.

 2. Hij heeft honderdduizenden mensen bewapend. Dat moet dan wel fout gaan.
  Onder zijn leiding is Venezuela helemaal verworden tot een derdewereldland met een groot tekort aan allerlei eerste levensbehoeften.Onder andere meel en gas is flessen zijn nauwelijks te koop. De oude roestbak van een raffinaderij op Curaçao is nodig, mede omdat de productie in Venezuela zo beroerd is georganiseerd, dat zelfs raffinaderijen in het door Chavez vervloekte USA, worden ingezet om benzine voor gebruik in Venezuela te produceren.
  Venezuela heeft pas de Bolivar weer maar eens gedevalueerd. Minder producten voor meer geld. En het genie El Commandante geeft dan in een van zijn laatste openbare toespraken aan de het minimumloon met 25% omhoog zal gaan. Een continue groteske leugenaarswedstrijd. Venezuela is echt beter af , zonder deze man.

 3. @Jua,

  hij laat 2 miljard dollar na??zie:
  http://www.express.be/joker/nl/brainflame/chavez-laat-fortuin-van-2-miljard-dollar-na/187101.htm

  en dan moeten onze politici zijn voorbeeld volgen???
  deze man was meer corrupt dan menselijk mogelijk was.

 4. Een goede armoedebestrijding zorgt voor minder criminaliteit en het aantal doden in Venezuela is juist verviervoudigd in Chavez” tijd. Wat is er toch misgegaan?

 5. @Jua

  Nederland mag zich niet met curacao bemoeien.
  Curacao heeft zich aan het contract van verhuur te houden.
  en trekt altijd aan het kortste eind in overleg met Chavers/Venezuela.
  Chaves zou zich aan internationale regels over uitstoot moeten houden…
  maar dat heeft hij niet gedaan.
  zoals ik al eerder zei, het is zijn Karma om nu aan deze ziekte te moeten overlijden.
  hij laat tenslotte andere mensen ook creperen onder de uitstoot.

 6. @Sander, het is niet aan Chavez iets hieraan te doen, Curacao staat dat zelf toe, en Nederland ook.

 7. strijder tegen onrecht???
  niet wat betreft het volk dat onder de rook van de Isla leeft.
  die is hij willens en wetens blijven vergiftigen.