CURAÇAO – Premier Mark Rutte (VVD) wenst Venezuela sterkte met het verlies van president Hugo Chávez. “Onze gedachten gaan uit naar het Venezolaanse volk en de regering”, schrijft de premier in een reactie. Rutte wijst erop dat Venezuela in het Caribisch gebied een buurland is van het Nederlandse koninkrijk.

“Onze landen hebben nauwe banden: historisch, cultureel en economisch.” De minister-president zegt veel waarde aan die relaties te hechten. “Vandaag en in de toekomst.” Chávez overleed gisteren op 58-jarige leeftijd. Hij leed al langere tijd aan kanker.

© Novum

4 reacties op “Rutte wenst Venezuela sterkte met verlies Chávez”

 1. @Shade98, het bijwonen van de begrafenis van Chavez had veel meer impact gehad dan welk handelsmissie dan ook. Daarnaast had het bijna niks gekost, vergeleken met de dure Ned. handelsmissies in de regio.

 2. @henk

  En dat bedoel ik juist. Ik vind dat Nederland met twee maten meet. Als het voor hun in hun voordeel aankomt, dan weten ze wel venezuela te vinden. ( over handelmissies gesproken)

  En zo zie je maar weer, dat curacao hun buurlanden moeten koesteren en banden met grote buurlanden te versterken. Want als je over konkrijkrijk praat, dan is het de hoogste vertegenwoordig van bes eilanden, curacao, aruba, st.maarten en Nederland. Maar ik zag alleen van curacao aanwezig. Een pluimpje voor curacao.

  Een brief zegt niet zoveel, het is wel een gebaar, maar verder niets.

  Stel nou dat een van de hoge heren van de politiek van USA is overleden voor wat voor reden dan ook, dan zie gelijk Min. Van buitenlandse zaken, P. Willem alexander etc… Daar aanwezig.

  Zo zie je maar weer, dat curacao meer banden heeft met Venezuela, dan de koninkrijk. Wij spreken de taal en hebben veel meer overeenkomsten

 3. Hopelijk heeft Schotte zijn eigen reis- en verblijfkosten betaald.

 4. Bijna alle landen ter wereld hadden hun hoogste leiders naar de begrafenis van Chavez gestuurd. Presidenten, premiers, prinsen, sjeiks, ministers etc. Deze mensen werden ook stuk voor stuk bij naam en land van herkomst bedankt voor hun komst.
  Alleen de naam van Nederland ”buurland” cq Caribisch Nederland werd niet genoemd.
  Hoe wil je in de toekomst zaken doen met Venezuela als je niet eens de moeite doet om iemand die op dit moment aan de macht is naar de begrafenis van hun grote held te sturen? Het is een kwestie van respect. Dit kleine gebaar had veel meer deuren geopend voor de handel. Jammer, gemiste kans.

  Curaçao en premier Hodge werden wel persoonlijk bedankt door President Maduro en
  dit was over de hele wereld te zien. Zelfs dhr. Schotte was van de partij.
  Goed gedaan, Curaçao !