• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het consumentenprijsindexcijfer (CPI) van vorige maand met 0,5 procent gedaald ten opzichte van december, van 121,6 naar 121,0. Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen in januari met 3 procent toegenomen.

Van de negen bestedingscategorieën die er zijn,vertoonden acht een prijswijziging. De bestedingscategorieën ‘Gezondheidszorg’ (+0,1 procent), ‘Overig’ (+0,3 procent), ‘Recreatie, ontwikkeling en educatie’ (+0,4 procent), ‘Voeding’ (+0,5 procent), ‘Dranken en rookwaren’ (+0,5 procent) en  ‘Woninginrichting en huisraad’ (+0,7 procent) werden duurder. Goedkoper werden de bestedingscategorieën ‘Wonen’ (-1,2 procent) en ‘Vervoer en communicatie’ (-2,0 procent). De bestedingscategorie ‘Kleding en schoeisel’ bleef stabiel in prijs.

Prijsontwikkeling
De belangrijkste prijsontwikkeling van specifieke producten en diensten in januari is de prijsdaling van elektriciteitsverbruik (bestedingscategorie ‘Wonen’) en benzine (bestedingscategorie Vervoer en communicatie) met respectievelijk 6 en 12 procent. Noemenswaardig zijn verder ook de tariefsverlaging van waterverbruik met 2 procent (bestedingscategorie ‘Wonen’) en de stijging van het minimumloon (bestedingscategorie ‘Woninginrichting en huisraad’) en tot slot de premie voor ziektekostenverzekering (bestedingscategorie ‘Overig’) met respectievelijk 3 en 6 procent.

1 reactie op “Prijzen 0,5 procent lager dan in december”

  1. en dat was januari. inmiddels is electriciteit met 155 gestegen en de benzine ook weer omhoog