CURAÇAO – De Venezolaanse regering heeft twee medewerkers van de Amerikaanse ambassade gelast het land te verlaten. Het gaat om twee attachés van de Amerikaanse luchtmacht. Vicepresident Nicolas Maduro maakte de uitzetting van één van de twee Amerikanen op de staatstelevisie bekend.

Volgens de vicepresident is kolonel David Delmonaco een spion die heeft gesproken met leden van het Venezolaanse leger, met als doel het land te destabiliseren. De attaché heeft 24 uur de tijd om Venezuela te verlaten. De uitzetting van de tweede attaché werd aangekondigd door minister van buitenlandse zaken Elias Jaua.

Uitzetting
Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van defensie bevestigde de uitzetting van Delmonaco vandaag. “We zijn ons bewust van de aantijgingen die de Venezolaanse vicepresident Nicolas Maduro heeft geuit op de staatstelevisie in Caracas. Ik kan bevestigen dat onze luchtmachtattaché op weg terug is naar de Verenigde Staten.” De woordvoerder had verder geen commentaar op de uitzetting. Maduro zei vandaag op de staatstelevisie dat er een commissie wordt ingesteld om te onderzoeken of president Hugo Chavez, die aan kanker lijdt, ziek is geworden door toedoen van een buitenlandse mogendheid.

© Novum

www.versgeperst.com