• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft vragen beantwoord van staatssecretaris Fred Teeven en Kamerlid Sietse Fritsma over het bezoek van PS-leider Helmin Wiels. Zij wilden meer weten van Plasterk over Wiels’ uitspraak dat voor Nederlanders bodybags klaarliggen.

Teeven en Fritsma vinden dat ‘iemand die Nederlanders dood wil hebben, en zo een voor Nederlanders vijandige uitspraak heeft gedaan, niets in ons land heeft te zoeken’. Plasterk zegt daarop dat Wiels, samen met het kabinet van Daniel Hodge, bezig is met het onderhouden van een goede relatie met Nederland en andere landen binnen het Koninkrijk. “Deze houding en inzet wordt gewaardeerd door het Nederlandse Kabinet.”

Toegang ontzeggen
Daarnaast willen de bewindsmannen weten of Plasterk bereid is Wiels de toegang tot Nederland te ontzeggen omdat volgens hen de uitspraak van Wiels een oproep tot geweld kan zijn. De minister is daar heel duidelijk over en zegt dat in het ‘Koninkrijk geen mogelijkheid bestaat tot ‘ontzeggen van toegang’ aan personen met een Nederlandse nationaliteit’. Een delegatie van Kabinet Hodge, waaronder Wiels, is momenteel op werkbezoek in Nederland.

‘Houding en inzet van Wiels wordt gewaardeerd’

17 reacties op “‘Houding en inzet van Wiels wordt gewaardeerd’”

 1. @Philippe Maaskant, ook van Caracas? Volgens mij ging het over Caracas.
  Maar goed, iedereen kan zich vergissen.
  Het belangrijkste is de goede intentie van meneer Wiels.
  Beter iemand die wat doet dan mensen die de hele dag uit verveling achter hun pc-tje zitten te kwekken, omdat ze geen gratis geld meer mogen.
  Op Curacao is men verslaafd aan het delegeren van problemen op Holland.

 2. Mijn gps geeft 70 km aan naar de kust van Venezuela, dus Wiels heeft vast de retour afstand bedoeld. Hij komt namelijk altijd terug, dus dat verklaart het!

 3. Toen de timeline van de onafhankelijkheid werd gevraagd, antwoordde Jerommeke agressief dat Curacao dat zelf bepaalt alsof dat nieuws is. Een gewoon inhoudelijk antwoord op de vraag was voor deze hoogbegaafde niet mogelijk althans niet meteen.

 4. Zag Wiels gisteren een verwoede poging doen (Paul & Witteman) om aan ons Makambas duidelijk te maken dat hij niet bodybags had bedoeld maar hij had het woord saku’s gebruikt en in makambataal betekend dat zakken. En die maloot denkt echt dat wij gek zijn ! Zelf vond ik het een mediocre standup comedian act, dus zelfs daar moet hij zijn incompetentie bekennen. Paul vond het ook wel grappig en kon zelfs af en toe zijn lachen maar met moeite onderdrukken.

 5. Heb vanmorgen gehoord dat Helmin Wiels vandaag in P&W z’n opwachting zou doen. Was natuurlijk benieuwd hoe hij het eraf zou brengen. Ik heb net op de site van P&W ff naar de herhaling gekeken, het is al op het internet te bezichtigen. Die Wiels is me toch een doetje. maar daar gaat het nu niet over. Hij zou over Chavez praten en ook over de situatie op Curacao. Nou, de man heeft eigenlijk helemaal niets bijzonders gezegd. Misschien dat hij niet bekend is met de werkwijze van de heren P&W.

  Maar wat me opviel, voor de zekerheid heb ik het gedubbelcheckt, dat hij gewoon niet eens de juiste afstand tussen Venezuela en Curacao kent.
  Witteman trouwens ook niet, maar dat is niet onbegrijpelijk voor de Nedelanders aan de andere kant van de oceaan, meestal weten ze geen reet of maar een halve, van Curacao af. Daar zijn wij aan gewend.

  Onbegrijpelijk is het wel als een Helmin Wiels die zich hier voordoet een zwarte hoogbegaafde te zijn, bij herhaling beweert dat de afstand Curacao-Venezuela 135 km is.(die suggestie over hoogbegaafdheid heeft hij vaker gedaan, zonder specifiek naar zichzelf te verwijzen, maar voor de goede verstaander is het duidelijk dat hij zichzelf als hoogbegaafde beschouwt.) 😆

  Witteman meende 35 km, Wiels corrigeerde door er 100 km extra bij te voegen. Dat herhaalde hij, dus het lijkt geen vergissing te zijn.. Nu heb ik altijd geleerd, al op de lagere school hier te lande, dat Venezuela zo’n 60 km verder ligt. Dat klopt trouwens, anders had ik nooit de contouren van de Venezolaanse kust hebben kunnen zien. Ik heb heel vaak, o.a. vanaf het rif, nabij het riffort, de kust van Venezuela mogen aanschouwen. Als de afstand Curazao-Venezuela werkelijk 135 km is, had ik nooit (zo vaak) de Venezolaanse kust kunnen ontwaren, mét het blote oog, dat ook nog. Het zou ook nog kunnen dat er iets mis is met mijn gehoor. 😆

 6. ik hoop dat Plasterk nog in functie is als duveltje van wiels uit het doosje komt,hij had
  beter wetenschapper kunnen blijven.

 7. In principe vertelt de PVV natuurlijk de waarheid over wat Wiels heeft gezegd en heb ik respect voor hun standpunt, omdat het Curacao niet zal schaden en de vergaderingen ongehinderd doorgaan. Het zou wat anders zijn, als de PVV het volk van Curacao hiermee zou straffen of benadelen. Wiels blijft echter een potentieel gevaar voor de staat en de toekomst zal leren of zijn pillen dit zullen verhinderen.

 8. Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen ………. x 2.

 9. het wordt tijd dat de PS een ps wordt oftewel een nietige voetnoot in de politieke geschiedenis. Geef het “takenkabinet”en PAIS langere tijd de kans. Dan komt waarschijnlijk op termijn alles toch nog goed wat anderen willens en wetens hebben verkwanseld. (UitSchotte, Jamaloodin,Cooper. Hopelijk zijn ze niet gelovig want in de hemel komen ze nooit).

 10. @aiaiaiai
  Als je een draai maakt van 360 graden ,kom je op hetzelfde (stand-)punt uit. Wiels maakt een draai van 180 graden. Over vier maanden maakt Wiels wederom een draai van 180 graden en uit hij weer dezelfde standpunten als hij de laatste jaren schreeuwend deed.. Zoals makamba’s en de beruchte bodybags etc etc etc. PS. De koningin wil hem niet ontvangen. Zij heeft wel normen en is moreel hoogstaand…

 11. Weer een bewijs dat Wiels aan schizofrenie lijdt. Nederland heeft dat echt wel door maar vinden hem een veer in zijn …. geven op dit moment voor Curaçao het beste. Mocht Wiels over 4 maanden de macht grijpen op dit eiland dan laat Nederland Curaçao geheel en voor altijd vallen.

 12. Willem-Alexander mag blij zijn, dat noch Wiels noch Schotte op 30 april mogen meetekenen, want dat zou wel een grote smet op de kroning zijn geweest.

 13. Wiels zal zich nog wel een keer afvragen wie hem dat mes in zijn rug gestoken heeft. Juist ja, dat zijn die mensen die hij denkt nu in de maling te nemen. Zo heerlijk kinderlijk naïef en buiten dat, zo doorzichtig, dat zelfs Plasterk hem door heeft.
  Kort samenvattend, iedereen heeft hem door en dat heeft Wielsje zelf nog steeds niet door !

 14. Dat verhaal met die bodybags was natuurlijk pure opschepperij. Waar zouden we op Curaçao het geld ook vandaan moeten halen om al die bodybags aan te schaffen? Áls de makambas al naar nederland worden gestuurd, dan natuurlijk naakt en niet in van overheidswege verstrekte bodybags. Bezuinigen mensen! Enig realisme graag.
  De andere boodschap van Den Haag is ook duidelijk, maaar enigszins verborgen: zolang jullie op Curaçao nog een Nederlands paspoort hebben zijn jullie safe. Ruil je het in de toekomst in voor een Curaçaosch paspoort, dan kun je het in Nederland wel vergeten. Nederlands paspoort graag!

 15. Voor Wiels is het ook duidelijk dat het voor Curacao er op of er onder is, noodsituatie. Politieke mensen waaien met de wind mee, ook Helmin. Maar ik denk dat het bij alle heren van de politieke partijen als wel het transitie kabinet HEEL duidelijk is je keurig netjes te gedragen en op een fatsoenlijke manier te gedragen, tenslotte komt er weer hulp voor de gevangenis, het vliegveld, criminaliteit, we gaan dat niet zelf fixen

 16. OK Wiels, nog 4 maanden op je tong bijten, dan zijn de toezeggingen uit NL wel binnen en kun je weer voluit!

  Overigens is het wel erg betuttelend van Plasterk om de inzet van onze politici te waarderen. Om met Wiels te spreken, dat gaat ze geen moer aan. Schoolmeester Plasterk hoeft onze politici niet te gaan beoordelen, niet in negatieve zin en niet in positieve zin.

  Kom op Wiels! Zeg eens wat over Plasterk. Doet hij ook zijn best?

 17. Natuurlijk wordt de houding en inzet van Wiels gewaardeerd door zijn meesters in Den Haag. Wiels is niettegenstaande alle grote woorden aan het adres van de makambas te Den haag namelijk de Bomba mayo van Curacao gebleken. Wiels heeft zijn kiezers verraden. Een draai van 360 graden maken is niet niks.
  Dat zullen ze hem bij de eerstvolgende statenverkiezingen zeker betaald zetten.