• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft gisteren een bespreking gehad met de Nederlandse staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven. De bewindsmannen hebben gesproken over de ontwikkelingen voor een nieuwe Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC).

De jeugdinrichting staat nu beter bekend als Gouvernments Opvoedings Gesticht (GOG). Binnenkort wijzigt deze naam in JJIC. Tijdens het gesprek gaf Teeven aan dat hij blij is dat Curaçao aandacht wil besteden aan de herintegratie van jeugddelinquenten. Hij liet dan ook weten dat Nederland bereid is hierin ondersteuning te bieden.

Ontwikkeling
Aan het Antilliaans Dagblad liet Navarro weten dat hij niet naar Nederland is gekomen voor financiële steun, maar om deskundigheid. “In Nederland werken veel mensen met een Caribische achtergrond in deze sector.” Minister Navarro wil binnen anderhalf jaar zijn plannen kunnen realiseren. Maar voordat dit moment zover is wordt eerst het plan verder uitgewerkt zodat een concreet voorstel kan worden gedaan.

3 reacties op “Staatssecretaris Teeven steunt plan voor nieuw JJIC”

  1. Navaro zou toch over 4 maanden ook weer weg gaan, komt dan Wilsoe weer om het af te maken?

  2. Nou Smile het is nog altijd zo dat hij die betaalt, bepaalt. Dus de keus is aan Navarro lijkt mij !
    Kan natuurlijk ook zijn dat Teeven een deal heeft gesloten in de trant van jullie je uitschot terug en daar heb ik wel een paar stuivers van over. Met een ingebouwde clausule van, eenmaal vertrokken niet meer terug.

  3. Yeah, we gaan weeeeer eens een naam wijzigen, maar dan wel consequent zijn: een naam in het papiaments graag, de voertaal toch? 🙂