• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van FinanciënCURAÇAO – Minister van Financiën José Jardim is naar Amerika afgereisd voor een werkbezoek aan de staat Washington.  Ter voorbereiding van zijn bezoek heeft Jardim eerst een vergadering gehad met de Amerikaanse consul op Curaçao, Valerie Belon. De minster keert donderdag weer terug naar het eiland.


Van links naar recht: minister van Financiën José Jardim, vertegenwoordiger van het dictoraat Buitenlandse Betrekkingen Xavier Prins en consul-generaal van de Verenigde Staten op Curaçao Valerie Belon

1 reactie op “Jardim naar Washington voor werkbezoek”

 1. Denk dat het over belastingen gaat? FATCA bijv? Via die wet willen de USA buitenlandse banken verplichten om gegevens van Amerikanen te melden aan de USA.. In diverse landen hebben Amerikanen al van hun bank te horen gekregen dat hun account wordt opgezegd… Het idee is om belastingontwijking door Amerikanen tegen te gaan. (Als Curacao is dat een deel van onze inkomsten)

  Aan de USA is gevraagd of zij dan ook informatie geven over ONZE burgers die in de USA rekeningen hebben (We herinneren ons nog het beslag op USA bankrekeningen Robbie dos Santos, waar Wilsoe -PS- zijn best voor deed om die opgeheven te krijgen..).

  Nou, dat de USA dat zelf ook zouden gaan doen voor andere landen was natuurlijk niet helemaal de bedoeling..maar ze gaan er over nadenken… (zeggen ze).

  Kortom, we moeten wel zorgen dat we geen gedoe met de USA krijgen. Denk dus dat Jardim gaat proberen uitstel te krijgen, een bekende werkwijze. Heb zo het idee dat het bezoek van een regeringsdelegatie aan de FOL militairen onlangs ook niet geheel toevallig was.. Voor wat hoort wat, toch?