• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan Marinekazerne Suffisant. De minister kreeg een kijkje in de kazerne waar jongemannen worden opgeleid tot miliciens.

Hennis-Plasschaert kreeg als eerst een korte uitleg over hoe de soldaten een tentenkamp opslaan en wat er bijvoorbeeld wordt gegeten. De minister kon zelf ondervinden hoe zwaar de bagage is van de militairen, die zij meenemen als zij erop uitgaan. Vervolgens werd door een groep miliciens een wapendemonstratie gegevens. Behendig lieten zij zien hoe zij in een mum van tijd een wapen in elkaar te zetten en schietklaar staan.

Betrokkenheid
De minister liet weten dat zij als rijksminister en defensieminister heel betrokken is bij wat er gebeurt in Caribisch Nederland. “Dat zijn we al jaren en dat zal altijd zo blijven. Het is mijn eerste bezoek aan de ABC-eilanden als rijksminister.” Volgens Hennis-Plasschaert is het geen geheim dat de krijgsmacht al jaren is verbonden met Caribisch Nederland en dat dit niet gaat veranderen.

Bezuinigingen
Sinds de komst van de nieuwe regering in Nederland worden er flinke bezuinigingen doorgevoerd. Hennis-Plasschaert heeft aangegeven dat het Caribische gedeelte van het Koninkrijk voorlopig gevrijwaard blijft van bezuinigingen. “Het is onmiskenbaar dat de Nederlandse krijgsmacht een enorme reorganisatie aan het doormaken is met heel veel bezuinigingen, met verregaande gevolgen”, vertelt zij. “In Nederland gaan 12.000 functies verdwijnen en vallen vele gedwongen ontslagen. Ik kan natuurlijk niet beloven dat er nooit wat zal veranderen voor de eilanden, maar vooralsnog blijft het hier zoals het is met hier en daar een kleine aanpassing.” Hennis-Plasschaert voegt daar nog aan toe dat we allemaal moeten bezuiningen en dat dit zeker geen eenvoudige taak is. “We moeten heel goed kijken waar we wat weghalen. Jezelf in de eigen voeten schieten door verkeerd te bezuinigen, daar is nog nooit iemand wat mee opgeschoten.”

Staking Kustwacht
Eind vorige maand werd bekend dat de lokale medewerkers van de Kustwacht staken. Volgens de vakbond van de Kustwacht zou er sprake zijn van discriminatie tussen Curaçaose en Nederlandse werknemers. De Defensieminster zei daarop dat de kustmacht een belangrijk instrument is in de aanpak van bijvoorbeeld criminaliteit. “Hier is over gesproken en ik ga ervan uit dat oplossing nabij is. Ik neem dit heel serieus, maar de vraag die gesteld moet worden is of het altijd even gerechtvaardigd is. Er is altijd ruimte om scherper of beter te zijn en elkaar tegemoet komen, maar dat moet wel de dialoog mogelijk blijven en dat is waar we nu op inzetten”, aldus minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Bezoek buureilanden
De minister vertrekt vandaag naar Aruba waar zij een bezoek gaat brengen aan Marinekazerne Savaneta en een ontmoeting zal hebben met gouverneur Fredis Refunjol en premier Mike Eman. Vervolgens gaan zij en de commandant door naar Bonaire waar de minister een ontmoeting heeft met waarnemend gezaghebber Peter Silberie en rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden, Wilbert Stolte. Tot slot brengen zij en Middendorp een bezoek aan de marechausseebrigade die verantwoordelijk is voor douanetaken.

7 reacties op “Defensieminister bezoekt Marinekazerne Suffisant”

 1. Korpooraal Riecardo bijzonderheden over moordenaaren van weostijnzaak die ik spion heeft gewerkt majoor mahrtinah klein met snor weet ik heb bijzonderheden dat er toen ik heb vast gezeten hebben ze mijn vermoorden in mijn eten in de gevangenis het piw heet moortje bewaarde hendrik dierectie en harie van inkomsten . hun hebben mijn vermoorden maar heel die gevangenis is tegen mijn en vermoorden mijn meer dan 3000 keer in mijn eten elke dag al mijn kadaver zitten daar . ik wil uw vragen uw mag het volgende gevangenissen in de gaten houden om en alle bewaarder te sluiten in de gevangenis want bijnah allemaal was gedetieneerde die heeft bewaarder vermoorde bal is ook 1 het gevangenissen heet scheveningen hvb gevangenis fobah arnhem bloebend heerhugowaard noordsingel pompstationweg 32 vucht . ik heb gespioneerdt hoe die piw heeft mijn behandeld zeer slecht en ook plat gespoten zonder dat ik tbs heeft met dwanverpleging hebben ze mijn vermoorden en leig dat ik ziek bent en heeft antiepsygiohtiecah middel nodig omdat ik spion bent en misbruik mijn en geeft mijn geen huisarts en leig dat ik ziek ebnt en moet antiespygohtiekah mediecaTIE GEBRUIKEN AL MIJN HERSENEN ZIJN KAPOT . IK VRAAG AL DIE BEWAARDER EN DE JUSTIETIE OOK VAN BINNEN TE GRIJSEN OOK DIERECTEUR WANT IK LEGT UW NIET ZO GOED UIT OMDAT IK AL IN DE WAAR BENT MAAR IK VRAAG UW OM DEZE PROBLEEM UITGEBREID TE PRATEN ZOALS MET MINISTER VAN DEFENSIE DIE BEWAARDER WAS EEN BEWAARDER DIE UIT DE DIESNT IS GEGAAN EEN ROOIE KORTE MAN . ALS HIJ NU HEEFT GEBELD HIJ IS NERVEUS WANT HEBBEN MIJN ACHTER MIJN VOET GEINKT OOK HET RECHTBANK IS OOK KORUPT ALLEMAAL ZIT IN DE DRUGSHANDEL VAN BALRAHK HET PIW OOK HOE IK HEB ZE GESPIONEERDT .

 2. @Jozef, Ik weet dat het in NL gebruikelijk is dat een nieuwe baas een kennismakingsrondje doet langs alle afdelingen of onderdelen waaraan hij leiding moet geven. Dat vinden ze daar beleefd en respectvol naar hun ondergeschikten.

  Denk niet dat ze het zien als snoepreisje. Het idee dat een paar dagen Curacao beleefd zal worden als een tripje naar een paradijs, waar je wordt verwend en in de watten wordt gelegd en waar iedereen jaloers op is?! Kom nou!

  Jozef, graag even Snoepreisje verder omschrijven..welke genot valt haar hier ten deel? Waar zal ze nog 20 jaar met plezier en vertedering op terugkijken?

 3. Ze zorgt in ieder geval voor wat opwinding bij de mannen 🙂

 4. @ Jozef; de minister heeft alle recht om de benedenwindse eilanden te bezoeken. Defensie is een koninkrijkstaak en in die hoedanigheid is zij dus tevens minister ‘van Curaçao’. Wees blij dat de minister van Onderwijs lekker in Nederland zit, want die heeft bijvoorbeeld niets te zoeken op Curaçao. En wees blij dat Hennis nu in het Caribische deel van het Koninkrijk is, nu zal het Venezuelaanse leger niet zo snel gekke plannetjes bedenken nu Chaves dood is. Want een oorlog zal jou veel meer Eurootjes kosten.

 5. Jozef ben je bang dat dit ten koste van je “bijstandsuitkering” gaat ?

 6. @Jozef Als je niets beter te melden heb ga naar een snek neem een aantal polars

 7. En wat doet deze kersverse minister van defensie, natuurlijk weg uit de Hollandse kou, een snoepreisje naar de Antillen. Willen we allemaal wel.crisis of geen crisis politiek Den Haag blijft leuk geld uitgeven.