CURAÇAO – Naar aanleiding van de wekelijkse Hato-zittingen is een 22-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Dit was conform de eis van de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM).

De man had twee pakjes met in totaal 565 gram coke verstopt in twee mappen in zijn bagage verstopt. In een pakje was de drugs als pasta verstopt en in de tweede map als poeder. De man gaf volgens het Gerecht geen geloofwaardige verklaring over de herkomst van de drugs. In de rechtszaal zei hij niets van de drugs te hebben geweten. De mappen had hij op Curaçao gekocht. Hoe de drugs tussen de mappen en in zijn koffer terecht is gekomen, was naar zijn zeggen een raadsel.

Eigen gebruik
Een 29-jarige man werd eind januari op luchthaven Hato aangehouden. Hij was passagier op een vlucht uit Nederland en werd door de douane aan een nadere controle onderworpen. In zijn koffer werd in een blik zalf en een pak babypoeder in totaal 305 gram marihuana aangetroffen. De man bekende de daad en zei ter verdediging dat de hennep puur voor eigen gebruik was. De man is door het gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen waarvan 45 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Dit was conform de eis van de officier van Justitie.

Vloeibaar
Een 41-jarige vrouw werd in november met ruim een kilo cocaïne op Hato aangehouden. Zij wilde naar Nederland reizen. De drugs werd tijdens een routinecontrole in vloeibare vorm in twee flesjes in haar bagage aangetroffen. Het Gerecht was niet blij met de uitleg van de vrouw. De flesjes zou zijn van een man hebben gekregen om in Nederland af te geven aan zijn tante. De vrouw kon tijdens het verhoor door de rechter nadere informatie verschaffen over een van de personen. Het Gerecht geloofde haar verhaal niet. “Uw verklaring is ongeloofwaardig. Ik veroordeel u daarom tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.” De officier van Justitie eiste eerder achttien maanden waarvan negen voorwaardelijk.

www.versgeperst.com