• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, brengen deze week een werkbezoek aan Aruba, Bonaire en Curaçao. De bewindsvrouw laat zich dan uitgebreid voorlichten over de Koninklijke Marine en Kustwacht in het Caribisch Gebied.

Het werkbezoek begint morgen op Curaçao, waar de minister onder meer spreekt met premier Daniel Hodge. Op Marinebasis Parera gaat de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, brigadegeneraal der mariniers Dick Swijgman, Hennis-Plasschaert informeren over de werkwijze van de marine en kustwacht in de regio en de lopende counterdrugsoperaties. Ook volgt een uitgebreide rondleiding over de basis, waar de minister onder andere spreekt met de landmachtcompagnie, het personeel dat het varend en rijdend materieel onderhoudt en de bemanning van Hr.Ms. Pelikaan. Op Marinierskazerne Suffisant maakt de minister van defensie kennis met de miliciens in opleiding.

Aruba
Met de kustwachtcutter Panter wordt het gezelschap overgebracht naar Aruba. Op Aruba heeft de minister een ontmoeting met gouverneur Fredis Refunjol en premier Mike Eman. Daarna brengt zij een bezoek aan de Marinierskazerne Savaneta. Daar spreekt Hennis-Plasschaert met de mariniers van de 32ste Infanteriecompagnie. Deze eenheid staat permanent gereed voor orkaannoodhulp in het Caribisch Gebied. Ook brengt ze een bezoek aan het kustwachtsteunpunt Aruba en het Arubaanse Sociaal Vormende Traject.

Bonaire
De bewindsvrouw sluit haar werkbezoek af op Bonaire. Daar heeft ze onder meer bilateraal overleg met waarnemend gezaghebber Peter Silberie en rijksvertegenwoordiger voor de BES eilanden, Wilbert Stolte. Tot slot brengen Hennis-Plasschaert en Middendorp een bezoek aan de marechaussee brigade die verantwoordelijk is voor douanetaken.

Foto: Rijksoverheid

www.versgeperst.com