• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Playa Públiko (FPP) zet zich in om van Sunset Beach op Bonaire een openbaar strand te maken. De stichting wil dat het strand voor bewoners en toeristen gratis toegangkelijk is. In een brief aan Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) legt FPP uit waarom zij het oneens zijn met hun plannen.

Het terrein van Sunset Beach, 55.000 vierkante meter groot, wordt al jaren niet meer gebruikt sinds Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB) in 1998 de stroom en water van het hotel afsloot wegens achterstallige betalingen. De gebouwen die op het terrein stonden zijn neergehaald en sindsdien is het een braakliggend terrein. BOG wil Sunset Beach ontwikkelen door het stuk grond te verdelen in drie kavels en een gebied dat openbaar toegangkelijk is. Daar wil FPP een stokje voor steken omdat zij van mening zijn dat het openbare gedeelte te klein is, waardoor vertier zoals barbecueën niet mogelijk is.

Belemmeringen
FPP is het ook niet eens met de plannen van BOG om strandstoelen en loungebanken op het strand neer te zetten. Naast het feit dat hiervoor een vergunning nodig is, is de stichting van mening dat het plaatsen van de stoelen en banken voor belemmeringen zorgt. “Hierdoor kunnen zij een vergoeding vragen aan de bewoners zoals al wordt gedaan bij Plaza, Harbour Village. Wij willen dat iedereen zonder zorgen kan genieten van het strand.” Daarnaast zegt FPP dat de eerste 50 meter van het strand volgens de wet vrij toegankelijk moet zijn en dat de plannen van BOG niet eens in de buurt daarvan komen.

Lees hieronder de gehele brief van Fundashon Playa Públiko (Engelstalig):

FPP uit kritiek op toekomstplannen BOG

2 reacties op “FPP uit kritiek op toekomstplannen BOG”

  1. Chapeau vooor de FPP! De stranden behoren tot de lokalen!! ook op Curacao, Op Bonaire hebben ze ook geen Mambo’s ,Cabana’s , Zests en dergelijke zielloze tenten nodig. marie heeft gelijk hade wij maar ook zo’n stichting. Trouwens ind e partij programma van de PS Staat een heel beleid voor stranden en de kust genoteerd, tot nu toe heb ik niks maar dan ook niks gemerkt dat deze partij zich in de praktijk hiermee bezig houdt.

  2. Heel goed van FPP. hadden wij maar zo’n stichting op Curacao.
    Volgens internationale wetgeving behoort het strand aan het volk. Petje af dat ze daarvoor staan. succes FPP!