• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieu- en recyclingbedrijf Green Force kondigt aan de namen van bedrijven die afval illegaal dumpen, openbaar te maken. Directe aanleiding is de vondst van dossiers van medisch laboratorium Medical Laboratory Services (MLS). Hierop zijn naam, adres en medische gegevens van patiënten zichtbaar.

Ook werd afval dat vermoedelijk afkomstig is van een minimarket, gevonden. Green Force meldt dat de milieudienst en de SKS (Servisio di Kontròl i Seguridat) zeggen geen actie te kunnen ondernemen omdat het dumpen plaatsvindt op het privéterrein van de familie Bakhuis. Het gebied wordt opgehoogd met huishoudelijk afval. Volgens Greenforce bestaat het gestorte afval echter uit niet-biologisch afbreekbaar materiaal en is de storting daarom illegaal en bovendien gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Afval
“Er is een groot verschil tussen huishoudelijk afval en bouwafval. Milieuorganisatie Amigu Di Tera heeft de regering er al op gewezen dat volgens het afvalverordeningsplan en de politieverordening er maatregelen genomen zouden kunnen worden”, stelt de directeur van Green Force, Timo Brouwer.  “Maar tot nog toe is er niets gebeurd. Omdat de berg met huishoudelijk afval vaak te hoog wordt of gaat stinken, wordt deze regelmatig in de fik gestoken. Dit zorgt ervoor dat dioxines vrijkomen die een probleem vormen voor de volksgezondheid. Verschillende bewoners in de regio hebben last van geïrriteerde ogen, last van hun luchtwegen en ademhalingsproblemen.”

Dossiers
In een reactie liet Linda Douglas, advocaat en tevens juridisch adviseur van het medisch laboratorium, weten dat de dossiers niet van MLS afkomstig zijn. Ze wijst erop dat er uitslagen vermeld worden die MLS niet in bezit heeft. Verder is volgens de advocaat de afvalverwerking van MLS in handen van een extern afvalverwerkingsbedrijf, waarmee is afgesproken dat de dossiers vernietigd worden en niet weggebracht. Brouwer zegt dat de precieze herkomst onzeker is. “Waar het Green Force om gaat is dat de verantwoordelijken gestraft worden”. Green Force heeft in totaal tien dossiers, afkomstig uit een grotere groep, in handen gekregen. De stukken worden morgen overhandigd aan de Inspectie Gezondheidszorg, die beslist wat er verder gaat gebeuren met deze situatie.


Een gedumpt dossier (de gegevens van de betrokkene zijn onzichtbaar gemaakt)

3 reacties op “Green Force woest na dumpen patiëntgegevens”

  1. en degenen die in die files genoemd staan zouden ingelicht moeten worden, zodat ze het lab kunnen aanklagen wegens privacyschenning!!!!

  2. Fam. Bakhuis moet eens maatregelen gaan nemen. Tegen mensen die illigaal op hun terrein komen rondneuzen, foto’s maken en andere bewijzen zoeken om hun te kunnen beschuldigen van vermeende illigale handelingen.. Fam. Bakhuis zou eens naar OM moeten stappen om deze bekende indringers aan te geven en eisen dat zij gearresteerd worden vanwege erfvrede breuk.

  3. Daar gaan we weeeeeeer : ontkennen (LIEGEN!) en een ander de schuld geven. Natuurlijk heeft MLS die gegevens niet meer, die liggen op de vuilnisbelt / straat.
    Trouwens een groot deel van het eiland is toch een gore vuilnisbelt (inclusief de Isla!!) of niet soms? Zet dat opgepakt criminele tuig in om de zaak (elke week weer ……) op te ruimen.