CURAÇAO – Premier Daniel Hodge en de gevolmachtigde minister Roy Pieters hebben op de laatste dag van hun werkbezoek een werkontbijt gehouden met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hierbij is een nieuw samenwerkingsovereenkomst tussen Curaçao en Amsterdam beklonken.

De ondertekening is eind april. De vorige overeenkomst liep eind augustus 2011 af, maar werd de afgelopen jaren niet verlengd. De overeenkomst richt zich op de thema’s jeugdzorg, wijkaanpak en onderwijs. Uitwisseling van kennis en ervaring staat centraal. Na afloop bracht de delegatie een bezoek aan stichting de Herstelling, een werkervaringsproject voor met name jonge werklozen.

Audiëntie
Daarna gingen minister-president Hodge en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina op audiëntie bij koningin Beatrix. Minister Martina sprak later die middag met zijn Nederlandse ambtsgenoot Henk Kamp ter kennismaking. Hodge maakte vervolgens nader kennis met de medewerkers van het Kabinet van Curaçao.


Fotografie: Brett Russel

2 reacties op “Nieuwe afspraken Curaçao en Amsterdam”

  1. Van der Laan moet gedacht hebben maar mensen “praten” dat kunnen wij veel beter en wij weten zelfs wanneer wij onze mond moeten houden toen op de achtergrond de stem van Wiels doordrong met een opmerking over zijn bodybags.

  2. Praten, praten, praten, praten, praten …………. 🙁