• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het feit dat het Nederlandse programma Zembla een documentaire maakt over Raffinaderij Isla heeft meerdere malen de media gehaald. “Terecht”, vindt Arjan Linthorst, bestuurslid bij stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). “Zembla wil veranderingen in gang zetten.”

“Met het oog op milieu en volksgezondheid, en daarmee dus ook economie, zijn op Curaçao broodnodig veranderingen nodig”, aldus Linthorst. “De Nederlandse regering dient in te grijpen op Curaçao als het gaat om de Isla.”

Beweging
Met een reportage van Zembla kan het hele Koninkrijk der Nederlanden volgens SMOC ‘letterlijk zien dat dit nodig is’. “Wellicht dat politici dan in beweging komen.” De reportage is te zien op 21 maart om 20.45 uur (Nederlandse tijd; Nederland 2). “Voor de liefhebbers: ook gisteren werd weer de WHO-norm voor zwaveldioxide overschreden, zo blijkt uit eerste metingen”, meldt Linthorst.

2 reacties op “SMOC: ‘Zembla heeft een functie’”

 1. Het verslag van GGD Amsterdam begin 2013 is hier te lezen.
  Dat gaat over de metingen.

  http://www.amsterdam.nl/publish/pages/155015/definitief.pdf

  Er staat wel 2012, maar dat zal typefoutje zijn, want jet declaratiebonnetje van het ijsje dat ze op Jan Thiel hebben genomen 🙂 zit erbij, en dat was 2013….Nuttig verslag van ons triest onvermogen.

 2. Top dat een Nederlands TV-programmateam hier aandacht aan gaat besteden, want de animo om er vanuit de overheid iets aan te doen is nihil. Ik heb namelijk altijd gedacht dat de overheid er voor de burgers was. En niet grappig: “Voor de liefhebbers….” wordt de WHO stelselmatig overschreden. Als iemand geen autoverzekering heeft, geen autogordel heeft, papieren niet in orde zijn, of zit te bellen tijden het rijden en gesnapt wordt, wappert de bekeuring al in de handen van de dienstdoende agent. Want dat is makkelijk.
  Het wordt een stuk moeilijker om eens met forse bekeuringen te wapperen als het om vuiluitstoot door de Isla gaat. Dus het is te hopen dat die uitzending iets in beweging zet. Nu zijn de ambtenaren hier meer bezig met het gejammer rond de AOV, dan met schone lucht voor alle burgers. Ik rijd overigens graag met open raam. Dat scheelt 10% brandstof op een volle tank, maar ter hoogte van de Nijlweg moeten de ramen steevast potdicht. Word wakker Overheid!!