CURAÇAO – Eerdere deze week maakte Curaçao Airport Partners (CAP) bekend dat vliegtuigpassagiers op Hato maximaal 100 milliliter in hun handbagage mee mochten nemen. In Europa gold dit al langer. De Europese Commissie (EC) maakte vandaag juist bekend dat de beperkingen vanaf 2014 worden versoepeld.

Een einde aan de beperkingen op het meenemen van vloeistoffen aan boord van vluchten is op dit moment niet aan de orde voor de CAP. De organisatie ziet een toegevoegde waarde in de maatregelen voor de veiligheid van passagiers. “De introductie van controle op vloeistoffen waarborgt de veiligheid in de tussentijd”, zo meldt een woordvoerder aan Versgeperst.com. Er geldt vooralsnog een uitzondering op babyvoeding en medicijnen.

Handmatig
Maakte de EC vandaag bekend de beperkingen op het verbod te versoepelen. De CAP wil daar niet aan. “Deze machines zijn erg duur en lang niet zo snel als de normale x-rayscanners die op de meeste luchthavens gebruikt worden. Ze zijn daarom nog niet erg gebruikelijk op vliegvelden omdat ze het proces vertragen, en dus wachttijden verlengen. Afhankelijk van de technologische ontwikkelingen beslist de CAP in de toekomst over aanschaf van deze machines. Tot die tijd blijft CAP de checks handmatig uitvoeren, zoals de meeste vliegvelden.”

6 reacties op “Geen versoepeling regels vloeistof op Curaçao”

 1. TSA to allow some small knives in carry-on luggage

  The US transport safety authority has said it will allow some small pocket knives aboard US flights for the first time since the 9/11 attacks.

  From 25 April, passengers may bring blades shorter than 2.36in (6cm) and narrower than 0.5in in plane cabins.

  Also under the new policy, billiard cues, ski poles, and lacrosse and hockey sticks will be allowed in aeroplane cabins in carry-on luggage.

  The TSA said the new rules would bring the US into line with international guidelines and offer a better experience for passengers.

  Dus we mogen met messen en hockeystikken wel het vliegtuig in maar een flesje water niet,, omgekeerde wereld!

 2. Is de CAP een overheidsorgaan dan dat zij dit kunnen instellen? Een commercieel bedrijf kan dit niet zo maar instemmen. Regering doe er wat aan!

 3. Hoe kan R.O. ook wel bekend als J.O. van het eiland komen? Waarom gaan ze daar niet op controleren dan een flesje water!

 4. Waarom heeft schotte en co zo veel naar duisteren landen gevlogen (dienstreizen ) in de tijd dat hij niet gecontroleerd kon worden,hoeveel miljoenen hebben zij daar mee verdient!. Mexico 120 miljoen vakbonds leider???????????

 5. Nee is lekker goedkoop om een aantal mensen in dienst te nemen die het handmatig moeten controleren. Nee dat zal geen lange rijen geven!
  Typisch voorbeeld dat er alleen maar idioten op het vliegveld werken. Als iemand een beetje slim was geweest had hij van te voren bekenen hoe het is op andere vliegvelden. Wedden dat we hiervoor een extra security charge voor moeten gaan betalen?

 6. Zit dat lokaal verBLUFfend IQ hier ook weer eens tussen 🙂 Vermoeiend!!