• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakbonden willen weer om de tafel zitten met minister Etienne van der Horst (Bestuur) om de consequenties van de gewijzigde AOV-wet te bespreken. De vakbonden roepen hun leden op om maandag om 08.00 uur voor het werk zich bij het Abvo-kantoor te laten informeren.

“We hebben de conceptbrief van onze advocaat gestuurd naar de voorzitter van het Georganiseerd Ambtenaren Overleg (GOA) om een vergadering met de minister op te roepen”, zegt Abvo-voorzitter Wendy Calmes. De vakbonden Abvo, Napb, STrAF, SAP, Sitek en STSK hebben de gang naar de rechter uitgesteld en willen volgens Calmes het liefst op een ‘deftige’ manier uitkomen met de minister.

GOA
De minister liet gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad weten het GOA niet een geschikte plek te vinden om de perikelen rondom de AOV te bespreken. “Tijdens het GOA wordt het personeelsbeleid, wat de ambtenaren direct raakt, behandeld. De AOV-wet is een algemene wet die geldt voor alle mensen van het eiland, dat behoort niet behandeld te worden tijdens het GOA”, zei Van der Horst.

Statuut
De overheidsvakbonden maken zich vooral zorgen om de maatregel die ambtenaren, als zij 60 jaar zijn en met pensioen gaan, kort op hun AOV-uitkering. De pensioengerechtigde leeftijd gaat per vandaag naar 65 jaar. De vakbonden hebben een sociaal statuut getekend met de overheid die nog geldig is tot 2015. Met de invoering van de gewijzigde landsverordening Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV) wil de overheid aanpassingen maken in het statuut. De vakbonden zijn niet van plan hiermee akkoord te gaan.

8 reacties op “Vakbonden willen conflict AOV ‘deftig’ oplossen”

 1. Als het ze niet bevalt dan kunnen ze lekker ontslag nemen en ander werk zoeken!

 2. Men wil het “deftig” oplossen, dus beginnen we maandagmorgen met een verkapte staking, hoe “deftig” is dat ?.

  Het wordt absoluut tijd dat een hoop van deze omhooggevallen figuren de realiteit eens onder ogen gaan zien dat ze toch wel een redelijk bevoorrechte groep zijn, en hun prestaties niet in verhouding daarmee zijn.

  We willen toch een land dienen als ambtenaar? Gedraag je daar dan ook naar, of zoek een andere baan of ga thuis niets zitten te doen ipv op je werk.

  Wat aankomende maandagmorgen betreft en hun niet aanwezig zijn; de burger zal het verschil nauwelijks merken, hetzelfde geldt ook voor de vrijdag overigens of na de `verlengde` middagpauzes.

  Ambtenaren zijn niets specialer dan anderen in dit land, en als iedereen offers moet brengen dan doen de ambtenaren dat ook maar. De verwennerij moet maar eens over zijn.

 3. www.vakbondmaffia.com/reacties

 4. Deftig oplossen? Dat kan de FNV niet. Meestal doen ze het met kogelbrieven en hakenkruizen

 5. De vakbonden zien nu waarschijnlijk in dat ze van de rechter toch GEEN gelijk zullen krijgen.

  Dan maar weer via overleg proberen er toch nog iets uit te slepen.

  De AOV is voor alle inwoners van Curacao, ongeacht je beroep !
  Dus maatregelen in de AOV treffen ook alle burgers, ambtenaar of niet.

 6. Als ze nu echt zouden werken voor hun geld zou ik er geen problemen mee hebben maarja..

 7. Het zou van klasse getuigen als de ambtenaren zouden inbinden en beseffen dat ze al zoveel meer hebben dan menigeen op ons eiland. DAT zou pas chique zijn!

 8. Simpel. Per 2015 worden de ambtenaren gewoon extra gekort.