• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Het vloeistofverbod voor luchtvaartpassagiers in de Europese Unie (EU) wordt vanaf januari 2014 geleidelijk versoepeld. Dat heeft de Belgische Europarlementariër Saïd El Khadraoui, die namens de socialistische fractie in het Europees Parlement (EP) in de transportcommissie zit, vrijdag laten weten.

Vanaf 31 januari 2014 mogen reizigers weer medicijnen en babyvoeding meenemen in hun handbagage, aldus El Khadraoui. Daarnaast moet het door de versoepeling van de regels niet meer voorkomen dat mensen die van buiten de EU naar Europa reizen vloeistoffen moeten inleveren die ze eerder op hun reis taxfree hebben gekocht, iets wat nu nog wel voorkomt.

Scanners
De versoepeling is mogelijk doordat er nieuwe scanners zijn om explosieve vloeistoffen op te sporen. De Europese Commissie en het EP hadden eerder al gezegd het verbod vanaf 2014 te willen afbouwen, maar dit hing af van de ontwikkeling van de nieuwe scanners.

Evaluatie
Volgens El Khadraoui is de volledige afschaffing van het verbod een streven, maar nog niet een zekerheid. Na de versoepeling van volgend jaar zal geëvalueerd worden of het verbod wellicht geheel kan verdwijnen, zodat reizigers ook weer dingen zoals flesjes drinkwater mee kunnen nemen.

Curaçao
Onlangs maakten de Curaçao Airport Partners bekend dat het de regels met betrekking tot reizen met vloeistof juist aanscherpt. Daartoe zijn een aantal veranderingen doorgevoerd op Hato.

© Novum

4 reacties op “Versoepeling vloeistofverbod EU”

 1. @what een shame,Er zal wel weer een familielid van een minister zijn die een bedrijfje heeft die deze security experts zal leveren tegen een leuk contractje. net zoals vroeger de kentekenbordjes..

 2. Ik weet het niet hoor, maar ik mag van Hato al heel lang geen vloeistoffen meenemen, talloze handsanitizers en flesjes spablauw weg moeten gooien, omdat ik geen ziplock bij me heb.
  Dat snap ik trouwens nog steeds niet, die hele plastic zakjes regeling.

  Anyway, anyhow I refuse to spend one more precious minute of my life trying to figure out why the people on this island (authorities, governing parties, etc) do what they do.
  It’s no use..

 3. Eerst al die degradatie van Hato en nu dit (bijna) achterhaalde feit. Hoorde inmiddels ook al dat je op Hato vanaf 1 april eerst verplicht moet plassen voordat je aan boord gaat / door de scanner gaat 🙂

 4. Ze zijn lekker op de hoogte bij Hato dan.. extra werkverschaffing?