• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Telecombedrijf UTS krijgt binnenkort een grondige audit maar er hoeft niet gevreesd te worden voor een massaontslag. Dat heeft minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning gisteren gezegd tijdens de persconferentie van de ministerraad.

De audit richt zich op zeven punten. Er wordt onder meer nagegaan of de Raad van Commissarissen de Code Corporate Governance naleeft en hoe de financiën ervoor staan. Ook de afdelingen klantenservice en Human Resources worden onderworpen aan de audit en gaat het contractenbeleid onder de loep. Wie de audit gaat uitvoeren is nog niet bekend.

Directeurs
De minister noemde de audit een “grondige MRI-scan waarbij niet alleen de bloeddruk wordt gemeten.” UTS heeft sinds gisteren ook één directeur minder. Het contract van Glen Carty is volgens Balborda niet verlengd omdat het bedrijf twee directeurs telde en dit bij overheids-nv’s overbodig is. Carty werd in november 2010 benoemd tot statutair directeur van UTS om het bedrijf operationeel en commercieel op de rails te krijgen. Paul de Geus blijft aan als directeur, Carty gaat terug naar zijn oude functie Chief Operating Officer (COO) voor UTS op Sint Maarten.

6 reacties op “UTS wacht een grondige audit”

 1. Alle audits welke de afgelopen 10 jaren zijn verricht verdwenen in een kast zonder dat een van de overheids nv’s een aanvaardbare concurerende organisatie werd.
  De stelling dat het personeelsbestand geen wijzigingen zal ondergaan t.g.v. deze audit is al weer een goed uitgangspunt. Tegen de tijd dat deze audit klaar is om ook in de kast te verdwijnen hebben we weer een andere regering en rest ons als bevolking alleen nog de rekening.
  Fout bezig, maak gebruik van klokkeluiders, zij weten vandaag al wat er aan mankeert en kosten niets.

 2. @muis

  flow is goed bezig met mooie aanbiedingen maar de coverage waar ji jhet over hebt is (nog) zeer beperkt. UTS werkt aan VDSL2 netwerk wat nagenpeg gereed is en precies hetzelfde technisch zal kunnen als Flow, dan zal ook TDS vedwijnen, maar in ieder geval goed dat Flow ze opjaagd, maakt UTS scherp.

  De audit op UTS is leuk, maar waar echt een audit op moeten worden gehouden is de continuee interferentie van RVC, Overheid en vakbonden, die maken dit bedrijf compleet lam er zit veel meer potentie in.

 3. UTS 26 MB internet en telefoonaansluiting + TDS met 1 of 2 extra pakketten is ongeveer Naf 325

  FLOW 30MB internet en standaard pakket TV met ongeveer zelfde zenders als uitgebreide TDS is ongeveer Naf 150 (wie heeft er, behalve bedrijven, nou tegenwoordig nog een vaste telefoon lijn nodig…)

  Daarbij is de ontvangst van TDS op zn zachtst gezegd beroerd

  Ik zeg er is geen toekomst voor UTS zodra FLOW full coverage heeft.

 4. Dus wat gaan ze doen aan de riante secundaire voorwaarden en al die zgn trainingen in het buitenland

 5. Lekker dan. Wel een onderzoek, maar vantevoren al aangeven dat er geen consequenties aan zullen zitten.

 6. De zoveelste audit bij dit overheidsbedrijf. Als we eens ophouden met auditen en consultants inhuren schiet de winst van UTS omhoog.