• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat een budgetonderzoek doen op Saba, Sint-Eustatius en Bonaire. Het onderzoek richt zich op bestedingen van lokale huishoudens, onder meer om de inflatie te berekenen. De inflatie steeg de laatste jaren hard op de drie eilanden.

Het budgetonderzoek wordt om de vijf jaar gehouden, meldt het CBS. Het laatste budgetonderzoek werd in 2004/2005 uitgevoerd. Op Bonaire worden 600 huishoudens bezocht, op Saba 315 en op Sint-Eustatius 450. Het CBS is wettelijk verplicht om alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk te behandelen. Elke interviewer is in het bezit van een legitimatiebewijs van het CBS. Op verzoek van de bewoner moet de interviewer zich identificeren, zodat iedereen er zeker van kan zijn dat het interview door het CBS wordt uitgevoerd.

9 reacties op “Budgetonderzoek in Caribisch Nederland”

 1. @Statia, ok ok. Statia zal een ” belastingparadijs” worden waar iedereen vervroegd met pensioen gaat, zoiets als de VUT.
  ”De Hollanders zullen jullie als een bevoorrecht volkje gaan behandelen die recht heeft op Nederlandse belastinggelden” zonder er zelf iets voor te hebben gedaan, terwijl men in Nederland tot 67jr. moet blijven doorwerken/zwoegen voor de zielige Statiaan.

  Het zal niet lang meer duren voordat alle Nederlandse wetten of buitengewone wetten ook voor de zielige Bes-jes gaan gelden. De gezondheidszorg is al een voorbeeld hiervan.
  Blijf maar lekker dromen zzzmmmm
  De tijd zal het leren, er heerst crises in Nederland, ” behalve bij de bes-jes”..
  Zzzzzmmmmm

 2. @jan, Wat is jullie level airport? en die van Bonaire? Juist! dacht het ook! Wij gaan zowiezo niet naar Curacao. Wat moet je daar doen met een volk die leiders kiest als Wiels, Schotte, Constancia, Asjes, Jamaaloosin. Jij mag nu 5 jaar langer werken omdat zij de hele wereld rondreisden op jouw kosten! Nee dat hebben wij gelukkig niet! Zgn wil Nederland curacao ook voor zijn olie.. leuke sprookjes! Op Curacao gaan juist bedrijven kapot en op Bonaire vestigen zich juist bedrijven. Jij hebt op het verkeerde paard gewed en nu mogen jullie boeten voor 50 jaar kolonisatie van de eilanden. NOOIT MEER CORRUPTE YDK DIE HIER DE BAAS KOMEN SPELEN!

 3. @Statia, je hebt geen idee wat het woord kolonisator betekent.
  Curacao heeft jarenlang belastinggeld gratis aan jullie gegeven, omdat jullie vertikten het af te dragen. Denk maar niet dat de ex-kolonisator die jij zo aanbidt dit zal tolereren.
  Blijf maar onder het rokje van de ex-kolonisator schuilen wegens gemakzuchtigheid. Denk maar niet dat het om jou gaat. Het gaat om de eilanden en het liefst onbevolkt. Zal niet lang meer duren voordat jij halsoverkop naar Curacao vlucht, zoals veel Bonairianen nu aan het doen zijn.
  Het is een kwestie van tijd, Statia.
  Desondanks zal Curacao jou met open armen ontvangen.

 4. @peanut en Sinter, Nou we hebben al heel wat ervering met Curacao als kolonisator en we hebben afgelopen 2 jaar gezien wat ze op Curacao deden.. We zijn zeer blij dat we van de Schottes, Coopers, Jamaloodins Constancias enzo verlost zijn! Hier worden dingen wel beter!

  Sinter, Zoals je weet spreken wij niet veel Nederlands hier op Statia

 5. @Statia, praat voor jezelf en niet voor de massa.
  Het feit dat jij op jouw ”blote voeten” God bedankt in plaats van op jouw blote knieën, zegt al genoeg, slimmerd. Het zal nooit wat worden.

 6. @Jeroen:

  Haha.. vertel er nog eentje!!

  Statia; Sarcastisch bedoeld neem ik aan?

 7. @Jeroen, nee we hebben geen spijt. We zien hoe het gaat op Curacao en danken god op onze blote voeten dat we verlost zijn van dat alles!

 8. Dan bellen ze toch gewoon even met die Eerste Kamercommissie van Marijke Linthorst en flapdrol Thom de Graaf die business class kwamen overvliegen om in de supermarkt met eigen ogen te kunnen zien hoe hoog de prijzen waren geworden.

 9. …Caribisch Nederland…, wat zullen de inwoners van die eilanden nu spijt van hun beslissing hebben. De eilanden hebben nu zelfs de oorspronkelijke namen verloren.
  Jullie zijn van ONS (Nederland)!