• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie Gezondheidzorg heeft de SVB betrokken bij het onderzoek naar fraude onder medisch specialisten. Dat meldt Radio Hoyer 2. Onlangs stuitte de Inspectie op een zaak waarbij een medisch specialist geneeskundige handelingen had uitgevoerd die op het terrein van een ander specialisme lagen.

In dezelfde zaak blijkt dat de patiënt deze behandeling contant heeft moeten betalen, terwijl de specialist bij de zorgverzekeraar een niet-uitgevoerde behandeling heeft gedeclareerd. De inspectie en de SVB zijn samen om de tafel gegaan om de fraudezaak te onderzoeken.

Maagverkleining
Over de kwaliteit van de Gezondheidszorg is de Inspectie niet altijd even tevreden. Vorige week nog stelde ze een verbod in op maagverkleiningsoperaties in alle ziekenhuizen en klinieken. De inspectie is een onderzoek gestart naar indicatiestelling, complicaties en follow-up van dit type operatie. Maar niet alleen bij de maagverkleiningsoperaties zijn problemen geconstateerd, ook bij andere operaties gaan er soms dingen fout. Vooralsnog rust er echter alleen een verbod op de maagverkleiningsoperaties, mede omdat dit geen levensreddende operaties zijn.

Ambulancedienst
En ook de kwaliteit van de ambulancedienst laat te wensen over. Naar aanleiding van verschillende klachten die de inspectiedienst binnenkreeg, kan Inspecteur Huurman concluderen dat over de hele linie de kwaliteit van de Ambulancedienst niet helemaal is zoals het hoort te zijn.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Jan Huurman:

www.versgeperst.com