• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Basis Ziektekosten Verzekering (BZV) is niet van toepassing op degenen die voor 1 februari particulier tegen ziektekosten verzekerd zijn en dit ook na 1 februari hebben voortgezet. Dat melden Curaçao & Bonaire Insurance Association (CBIA) en de Unie van Assurantie Consultants Curaçao (UNAC).

Op 1 februari is de landsverordening BZV in werking getreden. “Wellicht vanwege het feit dat het om een nieuwe wet gaat bestaat er nog grote onduidelijkheid over de inhoud en uitvoering hiervan”, melden CBIA en UNAC.

Aangifte
De heffing van de inkomensafhankelijke ziektekosten premie door de Inspecteur der Belastingen is niet van toepassing op deze particulier verzekerden. Deze groep hoeft ook geen aangifte te doen voor het betalen van de nominale premie van 82 gulden per jaar en evenmin betaling van één gulden receptregelvergoeding bij de apotheek.

Overleg
Particulier verzekerden die onverhoopt toch een aanslag van de Inspectie der Belastingen ontvangen, worden aangeraden contact op te nemen met hun ziektekostenverzekeraar of assurantie tussenpersoon (broker). Momenteel zijn de CBIA en de UNAC in overleg met de minister van Gezondheid Ben Whiteman, om de belangen van deze particulier verzekerden veilig te stellen.

5 reacties op “BZV niet van toepassing op particulier verzekerden”

 1. Ook dit zal wel gaan veranderen, wanneer de BZV in 2015/6 door een AZV vervangen zal worden.

 2. Coco, ik geloof dat niemand precies weet hoe en wat. daarom raar dat dit meteen ingevoerd worden.. maar ga er maar vanuit dat elke burger (tenzij je ambtenaar bent) er op achteruit zal gaan. Dank je wel Schotte en Co!

 3. Maar betekend dit, dat alle nieuwe werknemers automatisch onder de BZV vallen? Dus er kunnen geen nieuwe particuliere verzekeringen afgesloten worden????

 4. Ik wil zowiezo niets en dan ook niets te maken hetbben met dat gedrocht en niet werkende organisatie zoals een SVB.

 5. De Raad van Advies had al gemeld dat Particulier verzekerden niet onder de wet vallen Die kunnen naar believen kennelijk in- en uitstappen. De Raad wees al op de complicaties daarvan. Hoewel de Raad ze niet noemde zijn ze simpel te bedenken. Je verzekert je in eerste instantie bijv. goedkoop particulier en als er echt wat ernstigs gebeurt ga je over naar de Basisverzekering. Verzekeraar blij, jij blij en de overheid met de kosten….

  De RvA wees er ook op dat door het uitzonderen van particulier verzekerden en ambtenaren het aantal deelnemers en de inkomsten danig verstoord kunnen worden. Kortom, of we met dit systeem echt iets gaan besparen is nog maar de vraag.