• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat een 53-jarige man voorlopig nog achter de tralies moet blijven. In januari 2011 heeft de man ontuchtelijke handelingen verricht bij een achtjarige jongen die aan hem was toevertrouwd.

 
Nadat het slachtoffertje een jaar lang had gezwegen heeft hij uiteindelijk aan zijn moeder verteld wat hem is overkomen. De jongen moest van de man zijn handje op zijn penis zetten om hem te bevredigen. De moeder deed aangifte en de jongen heeft bij de politie een duidelijke verklaring afgelegd.

Schitzofrenie
De man werd aangehouden en bekende vanaf het begin van het onderzoek de daad en zei tegen het gerecht dat hij spijt had. Volgens de psychiater lijdt de man al enkele jaren aan schitzofrenie en had die avond zijn medicijnen geslikt en alcohol gedronken. Dit bleek een averechtse werking te hebben op hem. De man was volgens de psychiater op dat moment onder invloed maar wel volledig toerekeningsvatbaar. Na de aanhouding heeft de moeder van het slachtoffer de relatie met de man verbroken en hij heeft sindsdien geen contact meer met hun.

Straf
De rechter noemde de daad zeer ernstig. “Het lijkt een eenmalig incident te zijn geweest, maar u heeft het vertrouwen van het jongetje ernstig geschaad. Dit kan nog lang gevolgen voor hem hebben.” De officier van Justitie van het OM eiste een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan acht voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en verdere behandeling van de man in de Dr. David Capriles Kliniek. In zijn voordeel telde mee dat de man nooit eerder met justitie in aanraking is gekomen en spijt heeft betuigd. De man heeft uiteindelijk van het gerecht een gevangenisstraf van achttien maanden gekregen waarvan negen voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

6 reacties op “Gevangenisstraf na ontucht met achtjarige”

 1. Martijn het is op Curaçao zelfs nodig een TV programma te produceren en uit te zenden betreffende seksueel misbruik. Neem aan dat jij bij alle 24 afleveringen aan de buis gekluisterd zit en een verzoekje aan al die anderen die zo grappig op dit onderwerp reageren KIJK. Al denk ik dat dit ook in de Curaçaose kultuur verankerd zit.

 2. Martijn, nou ik vind het prima als jij een mislukte ” drecha kolor” ook een makamba wil noemen !

 3. @ anonymous
  Dus een makamba die veel in de zon zit… 😉

 4. Nou Rignald hebben ze mij toch gisteren nog verteld dat het een koffie met poko lechi kleurige man is ! Jij verondersteld dus en ik weet.

 5. @anno, ja het zal wel een witte man zijn die op het eiland woont!

 6. Nou wordt er regelmatig op dit forum beweerd dat pedofilie hier niet voorkomt en daarom ben ik zeer verbaasd het bovenstaande artikel te lezen. zouden die “ontkenners” hun betrokkenheid/schuld van zich af willen schrijven ?