• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het gerecht heeft vanmiddag de zaak van een 53-jarige man behandeld. Hij heeft op 15 november zijn nichtje met een mes aangevallen waardoor zij aan haar rug gewond raakte. Het Openbaar Ministerie (OM) legde de man hem poging tot mishandeling en doodslag met een wapen (mes) ten laste, zo meldt het OM.

De man is volgens het psychiatrisch rapport schitzofreen en was op het moment van de aanval volledig ontoerekeningsvatbaar. De man werd ruim twintig jaar geleden eerder opgenomen, maar bleef hierna onbehandeld.

Aanval
Op de dag van de aanval is de man door de politie in de woning aangehouden. Op het moment van zijn aanhouding hield hij een mes en een stuk hout in zijn handen. Beide liet hij in opdracht van politie vallen, maar ging echter met de agenten op de vuist. Een van de agenten raakte hierbij gewond aan zijn lip. Er moest politieversterking aan te pas komen om hem na vijftien minuten in de boeien te kunnen slaan. Hierbij raakte de verdachte ook gewond.

Verward
Tijdens de behandeling van de rechtszaak bleek de man erg verward. Volgens hem was hij een docent aan de universiteit UNA en was er volgens hem geen familierelatie tussen hem en zijn nicht. De officier van Justitie erkend dat de man een psychiatrisch patiënt is. Zij vroeg het gerecht om hem één jaar in het psychiatrisch ziekenhuis Dr. David Ricardo Capriles te plaatsen en verder ontslag van verdere rechtsvervolging. Het gerecht achte poging doodslag niet bewezen, wel wederspannigheid en mishandeling met letsel ten gevolgen. Beiden zijn strafbare feiten. Het gerecht veroordeelde de man conform de eis van het OM. “De daad kan hem niet toegerekend worden”, vond de rechter.

www.versgeperst.com