• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Bos di Hubentut houdt zondag een debat in het kader van hun bewustwordingscampagne ‘Ku Ki Derechi’ (Met welk recht). Een ander onderdeel van de campagne is een serie over seksueel misbruik bestaande uit 24 afleveringen, die vanaf 10 maart wordt uitgezonden op TeleCuraçao.

Het debat is zondag te zien op Telecuraçao. Het doel van Bos di Hubentut is ‘om de bevolking bewust te maken van de gevolgen van de bittere realiteit’. De serie is opgenomen op Curaçao, Aruba en Bonaire en gaat in de toekomst ook de bovenwindse eilanden erbij betrekken. De serie bevat getuigenissen van diverse slachtoffers van seksueel misbruik. De campagne maakt deel uit van het project ‘Kibrando Gritunan Silensioso’ (verbreken van de stille schreeuwen), die in 2006 van start ging.

Promotiespots
Ook zijn de promotiespots van de campagne gelanceerd, die te zien en horen zullen zijn op televisie en radio. Hieraan hebben diverse artiesten Izaline Calister, Boy Thode, Xianne en Solange Silliee, Area 51 en Chris Strick deelgenomen om ‘de gemeenschap bewust te maken dat seksueel misbruik van kinderen uitgebannen moet worden’.

Boek
Bos di Hubentut heeft ook het boek getiteld ‘Ku ki derechi’, geïllustreerd door de bekende artiest Ariadne Faries, ingewijd. Het doel van het boek is om jongeren informatie te geven over het onderwerp van seksueel misbruik en te gebruiken als materiaal om mee naar de secundaire scholen toe te gaan. Vorige week is al gestart met lezingen waarbij mentoren die een intensieve training hebben gekregen, in gesprek gaan met de jongeren over dit onderwerp.

Macht
Deya Mensche van Bos di Hubentut wil iedereen eraan herinneren dat ‘wij samen de macht hebben om sterk te staan tegen seksueel gebruik van kinderen en jongeren, en dat het onze verantwoordelijkheid is om deze misdaden tegen onschuldigen te verwerpen’. Voor meer informatie bezoek de website van Bos di Hubentut.

[scribd id=127609561 key=key-15lg4puls9ntx6lhymy6 mode=scroll]

www.versgeperst.com