• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçao School of Management (CSM) opent vandaag haar deuren. De Business School is ‘op Curaçao, voor Curaçao en door Curaçao’. Er wordt alleen lesgegeven door docenten die op het eiland wonen. Docenten bij de start van de school zijn Tom Kok, Runy Calmera, Ruud Hamers en Miguel Goede.

De nieuwe Business School opent met zeven opleidingen: Masterclasses Middenkader en Hoger Kader Management, Inspirerend Leiderschap, Uw doelen realiseren met Getting Things Done, Inspirerend Security Risk Management, Organisatie 3.0 en tenslotte Top Staf 1, speciaal voor stafmedewerkers op Curaçao.

Onder de boom
CSM is een initiatief van de Curaçaoënaars Calmera en Kok. Calmera: “Op Curaçao staan oude, indrukwekkende bomen, waar sinds mensenheugenis mensen onder zitten en met elkaar van gedachten wisselden en verhalen vertellen. Bou’i palu, onder de boom. Wij vinden het een eer om onder de boom te zitten. Die traditie zet CSM voort door in elke training enkele sessies onder de boom te houden. Bou’i palu, typisch, uniek, echt Curaçaos, relaxed, onvergetelijk.”

‘Inspiratie en Realisatie’
“Het handelsmerk, de rode draad in alle trainingen is inspiratie en realisatie. Enerzijds terug in contact met je eigen bron van inspiratie om zo elke dag de energie te hebben voor wat je werk en het leven van je vraagt. Anderzijds het vermogen hebben om plannen van papier af te krijgen, om te realiseren wat je besloten hebt”, zegt Kok.

Trainingscentrum
De Business School wordt ook een online trainingscentrum. Alle colleges en examens worden online ter beschikking gesteld. CSM heeft de ambitie om een kenniscentrum te zijn over Small Island Developing States, een groep van 54 landen die door de Verenigde Naties worden gezien als landen met een vergelijkbare sociale en economische problematiek als Curaçao.

Start
De trainingen duren tussen één dag en drie maanden en kosten tussen 950 en 2450 gulden. Trainingen starten in de eerste week van april. De Curaçao School of Management is gevestigd in The Ritz aan de Scharlooweg. Voor meer informatie check de website.

7 reacties op “Curaçaose ‘School of Management’ opent deuren”

 1. Urso Wieske, heb het vermoeden dat jij een van de oprichters bent die onder jouw alias je bericht heeft geschreven.

  Erg doorzichtig.

 2. Uitstekend initiatief. Ik ken een van de initiatiefnemers. Gedreven persoon, hart op de goede plek, nl. het beste voor Curaçao, oog op kwaliteit, kritische blik, innovatief, iemand dat graag samen werkt voor de verbetering en welzijn van het eiland…. Kortom, alles wat Curaçao nodig heeft op dit moment.
  Helping people to Improve tomorrow today by just start DOING now!

 3. Tja, met docenten als Miguel Goede, gesjeesd dekaan van een zich universiteit noemende MBO instelling, trek je studenten.

 4. Ik wist niet dat we vier van zulke beroemde “professoren” op het eiland hadden 🙂 🙂

 5. Goed idee doorzetten. Men kan erkennjing zoeken door zich aan te sluiten bij een erkende Businessschool of Manegement uit Amerika, Engeland of Holland. Het is afhankelijk van welke taal de toon gaat vormen voor de opleiding. Curacao heeft toch goed gecapasiteerde intellectuelen die verschillende plaatsen op wereld hun diploma’s hebben gehaald. Laten wij niet alles negatief bekijken zoals die criticus daar boven,maar constructief alles bekijken. Om zo’n opleiding tegenwoordig in Nederland te volgen wordt je helemaal ontkleed. Als het allemaal goed verloopt dat krijgen wij vanzelf veel studenten uit Nederland om de business school of Curacao te gaan volgen.Misschien kunnen ze ook smaenwerken met ISS International Social Studies in Den Haag. Als jij de know how hebt dan heb jij het recht om geld mee te verdienen voor een goede doel. Jongens als Calmera, Kok en Goede zet hem op. Sterkte. Belief you can and you wil suceed. Sjapoo

 6. Inderdaad: “waar rook is, is rook ” lijkt een uitspraak van iemand die niet verder kijkt dan zijn neus lang is. En die geeft een Masterclass?

 7. door wie worden die diploma’s erkent?
  Masterclass : lijkt een leuke aanmoediging maar de titel Master lijkt me iets om de boel bewust mooier voor te stellen dan die is..
  “waar rook is, is rook” is m.i. een niet al te diepzinnige gedachte. Van die persoon wil ik geen les.
  in dat geval heb ik er ook een:
  ‘s-nacht is het kouder dan buiten.
  Lijkt me vooralsnog niks die “opleiding”.
  Vage website, vage informatie. Het lijkt wel of iemand een gat in de markt heeft gevonden om wat centjes te verdienen,