• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van Bestuur, Planning en DienstverleningCURAÇAO – De minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Etienne van der Horst heeft het bedrijf Safety Zone N.V. op de hoogte gesteld dat de overheid het huurcontract van het CPA-gebouw aan de Pletterijweg niet wil verlengen. Hiermee eindigt de huurtermijn in februari 2014.

Verder heeft de minister Safety Zone laten weten dat hij binnenkort contact opneemt om de mogelijkheid te bespreken om het huurcontract al eerder te beëindigen, aangezien de huidige regering het gebouw niet gebruikt en dit ook niet zal gaan doen. In 2012 is het gebouw iets langer dan een maand gebruikt en staat sindsdien leeg. De aankoop van het gebouw door havenbedrijf CPA heeft 2.2 miljoen gulden gekost.

Illegaal
Volgens de minister worden binnenkort meer huurcontracten beëindigd van gebouwen die niet meer worden gebruikt door de overheid. Huurcontracten die door de vorige regering zijn afgesloten staan al een tijd onder vuur nadat Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) rapporten naar buiten bracht met daarin een analyse van alle lopende contracten. SOAB) heeft in totaal 133 contracten in kaart gebracht, wat de overheid maandelijks 1.478.701 gulden kost, verdeeld over de negen ministeries. Mocht de vorige regering contracten hebben afgesloten die afwijken van de bestaande wetgeving, dan zal dit volgens minister José Jardim (Financiën) nader worden onderzocht door het Openbaar Ministerie.

10 reacties op “Overheid beëindigt huurcontract CPA-gebouw”

 1. In ieder geval deze huurkosten aftrekken van de belastingschulden die Jamaloodin heeft en ook die onbetaalde rekeningen bij Jamaaloodin en terug betalingen van al die feestjes in Miami en die drankjes bij Omunda zal hij ook wel niet zelf hebben betaald

 2. Dat de vorige wan bestuurders nu weer in de regering zitten en nimmer bestraft kunnen worden voor hun daden geeft precies aan hoe ver onze samenleving is afgegleden. In een zich zelf respecterende gemeenschap waren deze mensen bij verkiezingen beslist afgestraft, maar hier groeiden deze rovers partijen.

 3. Serka di Bo, op 27-02-2013 om 12:19 schreef:
  @tresor, er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen deze criminelen maar het OM weigert ze aan te pakken ondanks alle bewijzen!

  Maar zou welhaast moeten betekenen dat het OM ( Piar?) deel uit maakt van het criminele circuit. Ernstig hoor als dat zo is.

 4. @serka di bo,

  ja, en daar word ik nou misselijk van!!

 5. @tresor, er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen deze criminelen maar het OM weigert ze aan te pakken ondanks alle bewijzen!

 6. Laat de mensen die deze contracten hebben afgesloten er maar voor betalen!

 7. begin nou eerst eens daar met bezuinigen!!!

 8. Niemand van Schotte en zijn 40 rovers kan aansprakelijk gesteld worden.

 9. schandalig zo als de regering Schotte met overheidsgeld is om gegaan.
  waarom worden deze regeerders niet ter verantwoording geroepen.
  laat ze niet vrij rond lopen, maar financieel aanpakken!!!
  ppluk ze kaal

 10. en de grote criminele voorman van de vorige “regering” Schotte (e.a. trawanten Cooper -need I say more-, Wilsoe etc.) zitten nog steeds in de VOLKSvetegemwoordiging “de Staten”om daaar niets anders te doen dan te proberen zand in het verbeteringsproces van het kabinet Hodge te strooien.
  Niemand doet aangifte tegen deze sujetten. Dan ook niet zeuren later als Curacao ten onder gaat.
  ps hoe is het met het proces “Bientu”? Of is Piar deelgenoot van….
  pps hoe is het met de betalingsachterstanden van El Hakim en Jamaloodin?
  Vinden de leveranciers het wel goed dat ze niet betalen? Als de “kleine man “dat doet dan wordt hij direct afgesloten. Het hangt hier van corruptie aan elkaar.