• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De toegestane uitstoot van zwaveldioxide is voor de zoveelste keer overschreden”, meldt stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). “Uit de eerste metingen van het tweede deel van februari blijkt dat de World Health Organization (WHO)-waarden voor de uitstoot weer zijn overschreden door Raffinaderij Isla.”

Een korte blootstelling aan hoge waarden van zwaveldioxide kan ademhalingsproblemen veroorzaken (bronchitis), vooral bij personen die daar gevoelig voor zijn. “SMOC is daarom erg blij dat ook het Nederlandse documentaireprogramma Zembla zich nu bekommert om deze zaak”, zegt SMOC-bestuurslid Arjan Linthorst. Een team van Zembla is op het eiland om de vervuiling door de Isla in kaart te brengen. Het idee voor de documentaire komt van de Curaçaose documentairemaker Wensley Francisco.

5 reacties op “‘Uitstoot zwaveldioxide wederom overschreden’”

 1. Onze (valse) voorlichter Gijsbertha zegt dat het allemaal niet waar is. Die uitstoot kwam door een voorbijvarend schip en niet door zijn Isla! Net zo als bij die olievlek En Cooper zegt hetzelfde. Dus…..

 2. de vakbonden hebben ook het personeel van de Isla binnengehaald.
  dus we mogen niet klagen van de vakbonden….
  schande dat een groot deel van het eiland vergiftigd wordt zonder dat de politiek er iets aan doet.

 3. Een jaar-statistiekje met het verloop van Curaçaose werknemers van Isla, over de laatste 15 jaar, maakt duidelijk dat het belang van dit bedrijf voor de Curaçaose werkgelegenheid vrijwel nihil is.
  En trekt u die dalende lijn maar gerust door in de toekomst. Het vrijwel failliete Venezuela gaat echt geen geld meer steken in het milieuvriendelijk maken van deze oude meuk. 2019 Betekent het einde van dit olie hoofdstuk. Als Curaçao verstandig is richt het zich daarna op milieutoerisme en hoogwaardige accommodaties voor toerisme en ITC voor de regio.
  Geen “bodies on the beach”, maar genieters van natuur en rust. Terug naar het paradijs dus, waar iedereen het beter heeft.

 4. Daarom wordt er u eerst voor gezorgd dat de medische zorg beperkt wordt. Al deze longproblemen zijn niet meer te betalen. Als mensen eerder doodgaan zijn de pensioenkosten ook lager..
  De meeste politici wonen “uit de wind”, dus. .. Zullen wel moooe opnamen worden voor de Nederlandse TV. We zijn er zelfs trots op! Was het geen idee van Wiels om Plasterk daar even rond te laten lopen? Heb bewondering voor de volhoudendheid van SMOC. Wat doet de PS? Of mogen we niet klagen van de vakbonden?

 5. Is dit nog nieuws te noemen? Nieuwe wetten kunnen binnen enkele dagen worden ingevoerd, maar hierover zwijgen onze godheid Hodge en makkers in alle talen. Het gaat ook maar enkel om de gezondheid van de mensen……