• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Paus Benedictus XVI heeft vandaag zijn laatste publieke audiëntie gehouden. Tienduizenden gelovigen waren naar het Sint-Pietersplein gekomen om bij het gedenkwaardige moment aanwezig te zijn. Morgen gaat de paus, als eerste paus in zeshonderd jaar, met pensioen.

Duizenden pelgrims op het Sint-Pietersplein juichten toen de paus het plein betrad. Mensen droegen spandoeken mee met teksten als ‘Grazie!’ (‘Bedankt’) en probeerden een glimp op te vangen van de kerkvader. Ook de boulevard die naar het plein leidt stond bomvol mensen en pelgrims. Zij volgden de audiëntie op grote televisieschermen.

Laatste groet
Benedictus treedt morgenavond af als paus. Hij trekt zich terug in een klooster in Vaticaanstad, omdat hij zich niet langer opgewassen voelt tegen zijn taak. Gisteren heeft de paus zijn persoonlijke papieren uitgezocht en stukken naar de Vaticaanse archieven gestuurd. Na de audiëntie van vandaag ontvangt de paus enkele regeringsleiders. Morgenochtend voert hij voor de laatste keer overleg met de kardinalen. Aan het eind van de middag vertrekt hij per helikopter naar het pauselijke Castel Gandolfo, waar hij een laatste groet zal brengen vanaf het balkon van zijn verblijf. Om 20.00 uur worden de deuren van het palazzo gesloten en trekt de Zwitserse Garde zich terug. De taak van de hellebaardiers, het beschermen van de kerkvorst, zit er dan, voorlopig in ieder geval, op.

© Novum

www.versgeperst.com