• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakbonden Abvo, Napb, STrAF, SAP, Sitek en STSK en minister Etienne van der Horst (Bestuur) zijn het gisteren niet eens geworden over de algemene ouderdomsverzekering (AOV). “Rond 21.00 uur hebben we de vergadering geschorst om ons terug te trekken”, zegt Wim van Lamoen tegenover Radio Hoyer 2.

Vandaag gaan de onderhandelingen in het kader van het Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) verder. De overheidsvakbonden maken zich vooral zorgen om de maatregel dat als ambtenaren met 60 jaar met pensioen gaan, zij gekort worden op hun aov-uitkering. De pensioengerechtigde leeftijd gaat per 1 maart naar 65 jaar.

Rechter
Abvo-voorzitter Wendy Calmes geeft het overleg vandaag nog een kans en overweegt anders naar de rechter te stappen. De Abvo is nog in overleg met hun advocaat over deze mogelijkheid. Van Lamoen die verbonden is aan de vakbond STrAF is vooralsnog niet van plan naar de rechter te stappen, maar is niet van plan water bij de wijn te doen.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Wim van Lamoen:

7 reacties op “Vakbonden en minister oneens over AOV”

 1. Met enige verbazing lees ik dat ambtenaren en hiermee gelijkgestelden tegen de verhoging van de AOV leeftijd zijn.
  Zijn zij echt de enige??? of zijn er nog meer mensen die deze nieuwe regeling niet willen.
  Mensen, laat uw stem horen. Zij die zwijgen stemmen kennelijk toe in ons nieuwe land.

 2. Ambtenaren die sinds 10-10 zijn aangetrokken mogen zowiezo wel goed aangepakt worden want dat zijn MFK volgelingen. Laat ambtenaren die meer dan 3000 p/m verdienen maar flink mee betalen. Het volk bepaald wel hoeveel ze krijgen!

 3. Was het niet de partij van Wiels, die in de regering Schotte een verhoging van de AOV naar 1000 gld per maand bepleitte en kijk nu. Ook toen was de penibele situatie van het AOV-fonds bekend en was de opmerking van Schotte als zou de crisis Curacao niet raken een flagrante leugen. Het kan verkeren.

 4. laat de ambtenaren maar lekker met 60 jaar weggaan immers er zitten genoeg onbekwame mensen , opgeruimt is netjes.

 5. Njet, Nada solidariteit ………
  Me, myself & I en de rest kan in de stront zakken,
  Dat is de eilandelijke ambtenaren-mentaliteit……???
  Het lijkt er verdomd veel op dat de “heren & dames” van de ambtenarij dit nastreven… ZE VERGETEN DAARBIJ VOOR HET GEMAK WEL EVEN DAT U EN IK HUN SALARIS BETALEN DOOR wel solidair te zijn …!!!
  DUS ff dimmen daar bij die ambtenarij anders kan er wel eens een HELE EXPLOSIEVE SFEER ONTSTAAN gericht tegen deze egoïsten !!!

 6. het blijkt wel dat de vakbonden hier veel te veel macht hebben gekregen!
  In NL en de rest van europa is deze macht inmiddels een stuk terug gedrongen.
  de ambtenaren hier hebben helemaal niets te klagen, ze moeten gewoon eens fatsoenlijk hun werk gaan doen.
  Er moet giga bezuinigd worden (dankzij het kabinet Schotte en Wiels)
  De rijke ambtenaren mogen dan best ook wel flink bijdragen aan deze bezuinigingen.
  Ze kunnen en mogen niet de regering in de tang nemen.
  en dreigen met stakingen.
  iedereen die gaat staken, zou gewoon ontslagen moeten worden.
  Daarna de mogelijkheid opnieuw te solliciteren naar hun oude baan en meteen nieuwe onderhandelingen over hun arbeidsvoorwaarden.
  De vakbonden moeten op een of andere manier buitenspel gezet worden!!

 7. De vakbonden moeten niet doen alsof ze belangrijker zijn dan het parlement. AOV is een landelijke regeling. Die wordt door de Staten goedgekeurd. Vakbonden, terug in het hok!

  Bovendien zijn ambtenaren al (na de financiele sector) de best betaalde groep op het eiland dus waar klagen ze over? Las dat ze hun pensioen nog hebben op 70% van het laatste loon. Waar vind je dat nog? In Nederland is het pensioen nu vaak middelloon geworden (wordt dus bepaald over het gemiddelde van de loon tijdens de loopbaan) en waarom? Omdat de premie bij eindloon niet meer op te brengen is.

  Ooit de berekening gezien van de premie die bijvoorbeeld betaald moet worden als in het laatste jaar de ambtenaar nog wat extra loonsverhoging krijgt? Maar nee.. hier willen de ambtenaren de hele pot leegeten. Wanneer gaan ze zich schamen?

  Zouden ze enig idee hebben dat de schuldsanering door Nederland grotendeels nodig was om de APNA pensioen premies te betalen? Interesseert ze niks, leegeten dit land, de rest kan verrekken.