• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een team van het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is op Curaçao om een documentaire te maken over Raffinaderij Isla. Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) is hier uiteraard onderdeel van en SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen was gisteren dan ook met het team op stap.

Het Zembla-team bestaande uit Erwin Otten, Onno van der Wal en Wensley Francisco waren gisteren met Van Leeuwen bij het meetstation Beth Chaim. Het idee voor de documentaire komt van Francisco. De uitzending over de Isla is waarschijnlijk eind maart te zien. Het Nederlandse tv-programma trekt gemiddeld ongeveer 900.000 kijkers.

Peter van Leeuwen, Erwin Otten en Wensley Francisco Foto’s: SMOC

6 reacties op “Zembla maakt documentaire over Isla”

 1. Gijsbertha zal ze nooit ergens toelaten zowel niet op Isla, Scholen en wijken waar de overlast het meeste is. Reden: De WAARHEID zou eens aan het licht kunnen komen.
  Hij en diversen anderen zoals Cooper en vazallen zullen er alles aan doen om de media buiten de poorten te houden.

 2. @Sander: Denk alleen maar even aan de MAN met Cooper (schaamteloos op de loonlijst van de PVSDA)…

  Ja ik geloof wel dat dat onderdeel ook duidelijk naar voren gaat komen… 😉

 3. mooi, gooi alles maar in de openheid…
  alle corruptie van de Isla in samen werking met onze politici de afgelopen 20 jaar!!!
  want er is door heel wat politieke figuren en politieke partijen flink wat zwart geld binnen gehaald.
  Denk alleen maar even aan de MAN met Cooper (schaamteloos op de loonlijst van de PVSDA)…

 4. Ja dit is dezelfde Kenniet Gijbertha die zijn “eigen” (Nos Pueblo tog???) schoolkids keer op keer op keer op keer op keer naar huis moet sturen en de schooll weer eens moet sluiten vanwege verstikkende genocide dampen uit “zijn” ISLA !!!!
  Alle$ $til houden en ontkennen tog …… amigo Kenniet Gijsbertha ………….

 5. @Nardy, Kenneth Gijsbertha en de directie van het Mil zijn een lekker visitekaartje voor Curacao.

  Ja ik las zojuist ook al in de Amigoe hoe er weer een fraai stukje red tape Curacao is opgevoerd ….

  In de Amigoe van vandaag genieten we nog eens na hoe last-minute kunstig spijkers op laag water werden bedacht door creatief met toezeggingen en afspraken om te gaan. Prachtig stukje promotie, net dank aan Kenneth Gijsbertha en Marionetten, die uiteraard uitsluitend aan de leerlingen dachten……

 6. Ja, ze brengen de milieu-overlast in kaart. Zembla is een zeer gerenomeerd programma in NL, regeringen vallen ermee, zeer hoge kijkcijfers, vooral onder de intellectuelen.
  Zembla doet grondig onderzoek, dus met mensen in Marchena en Wishi gepraat, en met Smoc en de regering etc. Ook afspraak gemaakt met Isla woordvoerder Isla Kenneth Gijsbertha. U kent hem wel, van de ontkenning van de olieramp op Jan Kok…

  En toen op naar het Mill. Afspraak gemaakt met de directeur en met de kindertjes praten. Nou heeft de directeur toch maar even overleg gehad met … jawel diezelfde Gijsbertha, niet alleen lid van het schoolbestuur, tevens woordvoerder van Isla, en wat denk je…… afspraak Mill werd gecanceld en kindertjes mochten niet op school meer worden geinterviewd.

  En Gijsberta kwam ook niet meer opdagen op zijn afspraak met Zembla.

  Nou, dus heeft Zembla de kindertjes dan buiten de schoolplein geinterviewd.

  Kenneth Gijsbertha en de directie van het Mill zijn een lekker visitekaartje voor Curacao. We zullen er vast weer prachtig op naar voren komen …..