CURAÇAO – Een politiepatrouille zag zondag rond 01.45 uur in Belnem (Bonaire) een personenauto rijden met daarin vijf mannen. Op het moment dat de bestuurder de patrouille signaleerde trapte hij het gaspedaal in. Hierop zette de patrouille de achtervolging in.

De auto reed de Kaya Mars in, wat in de noordelijke richting een doodlopende weg is. De agenten stopten achter de auto en stapten uit om een controle uit te voeren. Op dat moment keerde de bestuurder de auto en reed in volle vaart op de patrouillewagen af. Een van de agenten kon voorkomen dat zij werd aangereden door in de wagen te springen. De rechterportier van de patrouillewagen moest het wel ontgelden.

Arrestatie
De auto vervolgde zijn weg met daarachter de patrouillewagen. Tijdens de achtervolging werd door de politie een waarschuwingsschot gelost en een gericht schot op de autobanden. In de Kaya Krabe kon de auto uiteindelijk tot stilstand worden gebracht. De vijf mannen vluchtten te voet, de bestuurder werd herkend door de agenten als een goede bekende van de politie. Twee uur later is de zeventienjarige verdachte bij een woning aan de Kaya Avelino Cecilia aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

2 reacties op “Minderjarige automobilist (17) vlucht voor politie”

  1. Knap dat de politie nog weg weet met al die daar bij de politie reeds bekende “vrienden”. En pech voor deze zeventiende jarige hoogbegaafde 🙂

  2. Van de vijf mannen hebben ze er dus geen een staande weten te houden.
    Maakt wel erg duidelijk hoe het is gesteld met de fysieke conditie van de politie op
    Bonaire.
    Onbegrijpelijk,laat ze verplicht trainen,blijven ze nog op gewicht ook!