• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Gerecht heeft vandaag een bedrag van 25.000 dollar verbeurd verklaard. Het geld was, zo blijkt uit het bewijs, afkomstig van witwaspraktijken. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM was een zaak begonnen tegen een 42-jarige man uit Bonaire die op 23 augustus op Hato werd aangehouden.

Het geld werd tijdens een controle in een brillenkoker en de portemonnee van de man aangetroffen. Het geld bestond voornamelijk uit 100 dollar biljetten. Volgens de verklaring van de man tegenover de douane was hij naar Curaçao gereisd om een auto te kopen, maar heeft het hoge geldbedrag bij aankomst op Hato niet bij de douane, conform de wet, gemeld.

Verbeurd verklaard
De herkomst van het geld kon hij, ondanks bankafschriften, niet bewijzen. Hij heeft zich overigens verder, tijdens het verdere verhoor, beroept op zijn zwijgrecht. De man is zonder raadsman en zonder zijn eigen aanwezigheid, conform de eis van de officier van Justitie, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Het geld is door de rechter verbeurd verklaard. De rechter noemde de eis van de officier ‘heel passend’.

5 reacties op “‎25.000 Dollar verbeurd verklaard”

 1. @marie montreux,je bedoeld DUS dat de heren en dames van de coalitie 10-10-10 allemaal ( niet ) vervolgt moeten worden,weet u hoeveel geld er in de koffer zat van deze reisgierege adelaars zat?

 2. Waarom doet men dit niet met Schotte en Dos Santos?

 3. @non-grata
  witwassen is vaak wel een meer berekend uitgevoerde misdaad, geweldsmisdrijven (op atrakos na, maar die worden wel hard gestraft) zijn vaak impulsief.
  Intentie telt terecht ook mee met het bepalen van de strafmaat. en terecht!
  en slaan doet misschien pijn, maar financiele klappen kunnen nog veel meer schade aanrichten en daar denken mensne vaak niet over na.

 4. Dit betreft vast en zeker een PIEP-kleine witwaspraktijk. 25K is toch een kleine deal??

 5. Ja, wat erg, hè. Een mens overvallen, mishandelen en noem maar op, is blijkbaar in de ogen van de rechter een minder ernstig vergrijp. Nieuwe kans op kans, taakstrafje met internationaal voetbaluitje erbij ………….. 🙁