CURAÇAO – Een negentienjarige man heeft in december zijn moeder na een fikse woordenwisseling met de dood bedreigd. De moeder was haar aan marihuana verslaafde zoon spuugzat. Volgens hem was de kern van het probleem een slechte familierelatie.

 
De tiener is vorig jaar reeds een keer veroordeeld voor het overtreden van de Opiumwet. Ondanks dit gegeven eiste de officier van Justitie een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar.

Voorwaarde
Speciale voorwaarde is wel dat de tiener zich door de reclassering laat zich begeleiden. De rechter ging hiermee akkoord en drukte de jongen op het hart dat dit een tweede kans is om zijn leven op de rails te krijgen. “De gevangenisstraf blijft gedurende de proeftijd van twee jaar boven uw hoofd hangen. Maak er goed gebruik van en ga niet weer over de schreef, anders mag u wat mij betreft de gevangenis in”, aldus de rechter, die hem verder een meldingsplicht oplegde. Binnen zeven dagen moet hij zich bij de Stichting Reclassering melden om een cursus bij het rehabilitatiecentrum ‘Fundashon pa Maneho di Adikshon’ (FMA) te volgen vanwege zijn verslaving.

www.versgeperst.com