CURAÇAO – Het hoger beroep in de zaak-Henry Rosalina is donderdag door het Hof behandeld. In eerste instantie was de verdachte veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar wegens moord. Drie getuigen zijn gehoord waarvan één de vriendin van Rosalina was. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Op de bewuste dag kreeg Rosalina ruzie met zijn vriendin, wat leidde tot mishandeling. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte tussenbeide kwam. Hij reed daarna weg in zijn auto om een paar minuten later weer terug te keren met een vuurwapen. Hij loste twee schoten op Rosalina, die werd geraakt in zijn hoofd en borst.

Eis
Tijdens de behandeling ontkende de verdachte op de plaats van het delict te zijn geweest op die dag. Hij werd emotioneel en huilde in de rechtszaal. De advocaat-generaal volhardde als vertegenwoordiger van het OM in het Beroepshof, in de originele eis. Hij eiste opnieuw een gevangenisstraf van zestien jaar omdat hij op basis van het politieonderzoek en de getuigenverklaringen ervan overtuigd is dat B. de moordenaar van Rosalina is. De straf geldt ook voor wapenbezit. “Er is geen enkele reden om af te wijken van de originele eis”, aldus de advocaat-generaal. Uitspraak: 14 maart.

www.versgeperst.com