CURAÇAO – De Arubaanse politie kreeg vanmorgen rond 10.45 uur dat een zware explosie had plaatsgevonden Rancho Gavilan in Calabas. Een politie-eenheid rukte direct uit en trof drie mensen aan die in eerste instantie lichtgewond leken. De slachtoffers klaagden over problemen met hun gehoor.

De drie verklaarden dat zij gecontracteerd zijn door de Dienst Openbare Werken (DOW) om enkele staven dynamiet onschadelijk te maken. Na verloop van tijd wordt het te riskant om dynamietstaven te gebruiken, en worden ze om veiligheisredenen vernietigd. Vandaag was dat ook het geval, maar dat ging behoorlijk mis waardoor een explosie plaatsvond. De gewonden zijn direct per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Schade woningen
De politie, brandweer, DOW en zelfs ministers zijn naar de plek gegaan om met eigen ogen de situatie te aanschouwen. De politie weet op dit moment dat enkele woningen in de omgeving lichte schade hebben opgelopen door de explosie. Het onderzoek hiernaar loopt nog.

Gebied afgezet
Daarnaast heeft de politie het gebied afgesloten zodat een team van deskundigen kon constateren dat er geen ontploffingsgevaar meer is. Vervolgens heeft de technische dienst van de politie de plek afgezet om opnames te maken. Zodra zij hiermee klaar zijn wordt de plek weer vrij gegeven. De oorzaak van de explosie wordt ook nog onderzocht.

Kruithuis Curaçao
In december ontplofte op Curaçao het kruithuis aan de Seru Loraweg, waarin vuurwerk lag opgeslagen. Hierbij vielen vier doden.

www.versgeperst.com