CURAÇAO – Een man is vorige week veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk voor het neersteken van een vrouw. Het Openbaar Ministerie (OM) vond dit poging tot moord. De man is veroordeeld bij verstek omdat hij zelf niet in de rechtszaal aanwezig was.

Dat meldt het OM. Het onderzoek stelde vast dat de verdachte een vrouw, E., op 30 december verschillende steekwonden heeft toegebracht. Het probleem begon in de Stakamahachiweg en eindigde bij het politiebureau van Montaña waar de vrouw haar toevlucht had gezocht. Uit het politieonderzoek werd duidelijk dat de beschuldigde met een mes achter E. had gerend. De vrouw rende naar het politiebureau voor hulp te zoeken, maar deze was gesloten en zo kreeg de man de kans om zes messteken toe te dienen.

Zelfverdediging
Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat de man de vrouw aan het wurgen was. De advocaat van de verdachte deed een beroep op zelfverdediging omdat het mes blijkbaar van het slachtoffer was. “Zij loopt altijd met een mes in haar tas.” Die dag slaagde de verdachte er tijdens een ruzie in om het mes van haar af te pakken en terug in de aanval te gaan.

Messteken
De officier van Justitie geloofde deze verklaring niet en eiste 24 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk. De rechter oordeelde dat de man schuldig was aan poging tot moord. Uit de verklaring van het slachtoffer en getuigen kon worden geconcludeerd dat de vrouw van achteren was aangevallen. Zij heeft zeker één steek in haar rug gekregen. “Hij had met alle messteken de vrouw om het leven kunnen brengen.” Daarom vond de rechter de eis van het OM passend en was zijn uitspraak conform de eis.

2 reacties op “Twee jaar cel voor neersteken vrouw”

  1. Het mag natuurlijk niet, maar als de vrouw mijn familie was zou ik toch wegen zoeken de dader echt te straffen. Wachten op GOD is wel een erg makkelijke manier voor een OvJ om zijn werk te doen.
    Dit soort straffen is echt vragen om problemen.

  2. Poging tot MOORD en dan slechts 12 maanden achter de tralies?? Wie is de schuldige als de volgende keer echt iemand VERMOORD wordt?

    Wat zou het geweest zijn bij een poging tot doodslag, een werkstraf?