CURAÇAO – Het nationaal comité dat zich bezighoudt met de feestelijkheden rondom de inhuldiging van  Willem-Alexander, is vandaag ingehuldigd. Eerder maakte premier Mark Rutte de namen van de leden van het comité bekend, dat onder leiding staat van oud-minister van Economische Zaken Hans Wijers (D66).

“We willen dit moment graag aangrijpen om, naast alle initiatieven die mensen lokaal organiseren, ook een aantal activiteiten gezamenlijk nationaal te doen”, aldus Wijers. “De troonswisseling is een fantastisch moment om onze verbondenheid te vieren. Het is een dag van overdracht tussen generaties en daarmee een schakel tussen verleden en toekomst. Het nieuwe koningschap is daarmee ook een mooie aanleiding om vooruit te kijken. Om stil te staan bij de gezamenlijke toekomst van ons Koninkrijk der Nederlanden. ‘Mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze koning’ is daarom het centrale motto van ons comité.”

Toekomst
Het comité nodigt iedereen uit om de ideale toekomst te verbeelden. Dit kan bijvoorbeeld via een wens, gedicht, film, muziekstuk, uitvoering of tekening zijn. Volgens Wijers ontstaat op deze manier een staalkaart van dromen, ambities en hoop voor Nederland en de Caribische gebieden van het Koninkrijk. De mooiste, creatiefste, meest hilarische, ontroerende en ambitieuze bijdragen worden gebundeld in een boek dat wordt aangeboden aan de nieuwe koning en zijn moeder.

Droom insturen
Wie ook in het boek wil staan met zijn of haar creatie moet de komende tijd de website www.droomvooronsland.nl in de gaten houden. Binnenkort is het mogelijk om via deze site je droom in te sturen.

Lees hieronder de speech van Wijers waarin aandacht wordt gegeven aan de festiviteiten die in april gaan plaatsvinden:

Speech van Hans Wijers tijdens inhulding Nationaal Comité by

2 reacties op “Nationaal Comité ingehuldigd”

  1. Tot mijn grote verbazing heb ik gehoord van het voornemen om het boek met dromen voor de prins, ook toe te sturen aan alle nederlanders. Als je heel optimistisch bent kun je op je tien vingers uittellen dat binnen een half jaar zeker 85% bij het oud papier beland, waar van een groot gedeelte ongeopend.Zou het geld dat daarmee wordt weggegooid nou niet beter besteed worden? Geef die mensen die dat boek graag willen hebben de mogelijkheid om het aan te vragen dan kan de waarde van de hiermee bespaarde boeken bij voorbeeld naar de voedselbank. Mij lijkt dat een veel betere besteding.

  2. Het comite zal wel geinstalleerd zijn….De inhuldiging geldt de Koning den ik.