CURAÇAO – Het Amerikaanse bevolkingsregister schrapt na meer dan honderd jaar de categorie ‘neger’ bij verschillende onderzoeken die het houdt. In plaats daarvan worden voortaan de modernere termen ‘zwart’ of ‘Afrikaans-Amerikaans’ gebruikt.

 
Volgens het bevolkingsregister, het Census Bureau, gaat de wijziging volgend jaar in, om samen te vallen met een onderzoek onder meer dan 3,5 miljoen Amerikaanse huishoudens. Volgens Nicholas Jones van het bevolkingsregister wordt van het woord ‘neger’ afgestapt omdat veel zwarte Amerikanen de term ouderwets en beledigend vinden.

© Novum

6 reacties op “Bevolkingsregister VS stapt af van term ‘neger’”

  1. Dan is een echte American een Latin-American toch. En de witte American zelf wordt dan een Englisch-American want het zijn bezetters van America toch.

  2. @ wimpiri: coffee cu lechi, hopi lechi of sin lechi, vereist is dat die KAYENTE is. Zo lust een echte Yu’i korsow van elke ras zijn coffee.

  3. Lokoloko, wat zou je denken van het alom bekende; coffee ku lechi, coffe ku hopi lechi of voor de puren, coffee sin lechi. ooit werd mij een neger aangeduid als “esun kora ei” dat levert weer een heel andere variatie van kleur schakeringen op en wij kunnen er weer uren over ouwehoeren !

  4. “african- american” in de USA. Wordt dat in Nederland : “afrikaanse-hollander” ? en wat doen we op Curacao ? Yu’i Korsow afrikano ? Yu’i Korsow europeo, Yu’i korsow chines etc. ?
    Wat is iemands ras wanneer die gemengd is: Yu’i Korsow afrikano-europeo-chino-indio voor sommigen. Is “chokolati” niet gemakkelijker?

  5. Je vraagt je af waarom ze het nog registreren. Ze hebben toch een fotootje? Als kleur er niet meer toe doet, kan het wegblijven…

  6. OK, er wordt weer ergens druk om gedaan, pffff. Maar dan ook geen chinees meer maar geel, geen blanke meer maar wit, geen getinte maar bruin, geen marsmannetje maar groen 🙂