• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie en Servisio di Kontròl i Seguridat (SKS) hebben gisteren een verdachte (21) opgepakt nadat de McDonald’s aan de Dr. Maalweg was overvallen. Twee mannen liepen de fastfoodketen binnen. Een van de overvallers bleef bij de deur staan en de ander liep richting de toonbank om een mes te pakken.

Vervolgens bedreigde hij het personeel en pakte een gevulde kassalade. Een SKS-medewerker zat op het moment van de overval te eten in de McDonald’s en greep direct zijn wapen toen hij het tafereel zag.

Vlucht
De man gaf direct het bevel om het mes te laten vallen, maar de overvaller gaf hier geen gehoor aan en plaatste het mes op de keel van een medewerker. Hierop loste de SKS-medewerker een waarschuwingsschot. Dit schrok de overvaller niet af. Hij liep met de medewerker naar buiten en zei tegen haar dat ze naar een auto moest lopen die op het terrein stond geparkeerd. De verdachte duwde de vrouw in de auto en stapte zelf ook in. Hij drukte haar op zijn schoot en hield nog steeds het mes op haar keel. De overvaller reed vervolgens weg.

Arrestatie
De SKS-medewerker rende achter de auto aan en loste meerdere schoten op de autobanden waarna de wagen tot stilstand kwam. De verdachte stapte samen met de medewerker uit waarna hij haar losliet. Vervolgens zette hij het op een lopen. Bij een school in Saliña Abou hebben de politie en SKS de verdachte in de kraag gegrepen. De politie heeft de auto, het mes, de kassala en andere voorwerpen die van belang voor het onderzoek kunnen zijn in beslag genomen.

Informatie
Momenteel is de politie nog op zoek naar de tweede verdachte die bij de deur stond. De politie roept een ieder op die denkt meer informatie te hebben over deze zaak, dit door te geven aan het Overvalteam. Dit kan via telefoonnummer 866-6140 of 866-6192, 911 of naar 108 (anoniem).

5 reacties op “Politie en SKS arresteren overvaller McDonald’s”

 1. @jong, ja we moeten die jongens maar laten stelen en niets doen toch?

 2. En wat als die McDonald’s medewerker was vermoord??

  Was dan die sks er ook zo.n held?

  Onverantwoord wat dia man gedaan heeft!!!

 3. Daar staat SKS voor (oh, ja, die naam is óók veranderd maar gebruikt dus niemand) :
  niet kletsen maar doen : direct handelend optreden. Klasse!! SKS straalt, meestal toch, GEZAG uit!
  Niet te hopen dat de rechter dit stuk tuig ook weer een nieuwe kans gaat geven: enkel een taakstrafje en een internationale uitwedstrijd voetballen …….

 4. Wat angstig voor de werkneemster: een leven lang een trauma, door dit tuig!!!

 5. wat goed en dapper van de sks politie in burger -medewerker SKS hij verdient promotie van zijn optreden. Wat ongelooflijk prima.