• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De verkeersdrukte op de wegen neemt alsmaar toe. Terwijl Curaçao in 1950 7.000 voertuigen telde, steeg dit aantal in 2008 alweer naar maar liefst 76.520 voertuigen. Volgens gevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt het eiland sinds vorig jaar ruim 77.000 voertuigen.

Terwijl het wagenpark zich uitbreidt, neemt ook het aantal verkeersongevallen jaarlijks toe. Het aantal verkeersongevallen is in twaalf jaar tijd gestegen van 5.188 in 1997 naar 10.730 in 2008. Jaarlijks vinden gemiddeld 7.293 aanrijdingen plaats, dat komt neer op twintig ongelukken per dag.

Verkeersdoden
Helaas loopt een ongeluk niet altijd met een sisser af, vorig jaar verloren dertien mensen in het verkeer het leven. Dat zijn wel minder slachtoffers dan het jaar ervoor, toen lieten 22 personen het leven. De eerste verkeersdode van dit jaar is gevallen op 2 januari.

7 reacties op “Ruim 77.000 voertuigen op de wegen”

 1. Wouw, heer Wiels en consorten, goed gedaan voor een arme onderdrukte en uitgebuite bevolking.
  Met kop en schouders steken we uit boven de ons omringende landen.
  Alle koloniale Nederlandse onderdrukkers ten spijt hebben we ons toch naar deze uitmuntende positie gevochten.

 2. 77.000 op de wegen en dan nog eens 50.000 in tuintjes en op het erf.
  Allemaal zooi om je heen verzamelen en niks opruimen.

  Overigens nemen de files wel flink af dank zij de recessie. De weg naar Westpunt, in de richting van de stad is ‘s morgens weer lekker rustig, bedankt Gerrit!

 3. en dan te bedenken dat sommige wegen sinds 1950 nooit zijn wezenlijk aangepast: Caracasbaaiweg, Sta Rosaweg…

 4. het wagenpark is meer dan vertienvoudigd maar de wegen niet. Nooit zo weinig planning en toekomst visie gezien als hier op Curaçao. Jarenlang ministers en gedeputeerden die meer aan zakkenvullen deden als er al een weg werd aangelegd of verbeterd dan eventueel de verkeerssituatie probeerden te verbeteren. Nu zitten wij allen met de zure druiven.

 5. Groot probleem is ook mensen die doorrijden na ongelukken of niet verzekerd zijn en dan het eiland ontvluchten en het slachtoffer wordt zo nog harder gepakt want de verzekering betaalt niet uit.

 6. Tijd voor trams net als op Aruba. Curacao moet met de tijd meegaan.

  AC-busjes hebben hun langste tijd gehad, en wie nog steeds auto wil blijven rijden, succes ermee. Files zijn niet goed voor onze economie. Gewoon fietspaden laten aanleggen, is goed tegen obesitas.

 7. De meeste ongevallen zullen simpele kop-staart botsingen zijn.: blikschade. Dat aantal kan zeer gemakkelijk omlaag, door:
  pompend te remmen of als je stil staat paar keer op rempedaal te trappen, dat wordt de achteropkomende auto gewaarschuwd. Gesteld dat wel de remlichten werken, wat regelmatig NIET zo is! Maar ja, daar let vrijwel niemand op HELAAS.
  Oh ja, ook niet midden op de weg zonder enige reden stil gaan staan, want die sukkels heb je ook. En geef richting aan als je af gaat slaan. Houd afstand.
  Zo hoop ik volgend jaar dan minder verzekeringspremie te hoeven betalen. Thanks.