• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 28-jarige zakenman heeft onlangs een dure reis gemaakt naar de Dominicaanse Republiek. De man was als transito-passagier vanuit Suriname op doorreis en werd op Hato door de Immigratiedienst aangehouden. Zijn paspoort en identiteitskaart bleken vervalst, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM legde de man valsheid in geschrifte ten laste. De rechter-commissaris legde hem bij de voorgeleiding een zekerheidsstelling (borg) op van 19.100 dollar en 1.287,51 gulden op. De man betaalde het geld en mocht doorreizen naar zijn bestemming mits hij zich op de zittingsdag op 22 februari op Curaçao zou presenteren.

Geldboete
De zakenman was gisteren echter niet aanwezig in de rechtszaal waardoor terugbetaling van de borg is te komen vervallen. De rechter legde hem verder, conform de eis van het OM een geldboete op van 18.000 gulden. Zijn advocaat ging niet in verweer. Mocht de man de geldboete niet betalen dan hangt hem een gevangenisstraf van 60 dagen boven het hoofd. Volgens de advocaat zal betaling van de geldboete voor de zakenman geen probleem opleveren.

4 reacties op “Fikse geldboete voor transito-passagier”

  1. Lulu, ja natuurlijk hebben ze hem op Curaçao geidentificeerd. Het was Bouterse die voor zijn eigen handel op reis was.

  2. Ik zou hem hebben vastgehouden tot hij vertelde wié hij is en waaròm hij “incognito” wilde reizen. Zijn ze er wel in geslaagd, te weten wié hij echt is?

  3. Ach, zijn naam en al die dollars zullen ook wel vals geweest zijn 🙂

  4. Douane in Suriname flink hen zakken gevuld door hem te laten vliegen. Curacao kan hen ook bedanken!