CURAÇAO – Minister van Financiën José Jardim gooit volgende maand de prijzen van benzine, diesel, water en elektriciteit omhoog. Jardim maakte de prijsstijgingen gisteren bekend tijdens de ministerraad. Terwijl diesel deze maand met 6 cent omlaag ging, wordt de prijs vanaf 4 maart weer met ruim 2 cent verhoogd.

Een liter diesel kost nu 1,958 gulden aan de pomp, vanaf maart wordt dat 1,981 gulden per liter. Voor benzine geldt een hogere stijging van iets meer dan 10 cent, van 2,073 naar 2,180 per liter.

Stijging
De prijzen van water en elektriciteit stijgen iets eerder. Vanaf 1 maart stijgt elektriciteit met 5,8 procent en water met 2,7 procent. Volgens de minister moeten de prijzen omhoog als gevolg van internationale ontwikkelingen. Nog voor het eind van vorig jaar zakten de nuts- en brandstofprijzen. Benzine ging toen maar liefst met 28 cent omlaag. Eind vorige maand werden de elektriciteits- en watertarieven een stukje duurder. Deze maand steeg alleen de benzineprijs met 1 cent, terwijl diesel met 6 cent werd verlaagd.

4 reacties op “Nuts- en brandstofprijzen weer omhoog”

  1. Zie nog weinig gebeuren, ook niet met dit kabinet m.b.t. het stroomlijnen van onze NV’s.
    Is ook niet nodig, de bevolking kan gerust (nog) meer betalen.

  2. @tuna, je moet ook rekening houden met het verleden.. toen de olieprijs zeer laag was werd de prijs hier toch weer verhoogd

  3. @Bomboklad, inderdaad lang leve het zakenkabinet. Die durven tenminste de olieprijzen te volgen zoals die er nu eenmaal zijn. Het continue geknoei wat er hier heeft plaatsgevonden en het maar vooruit schiuven van de realiteit heeft ons indirect veel meer gekost.

  4. lang leve et zakencabinet !!